-
wodospad
wlasnie robie wodospad w terrarium i potrzebuje pompki ktora bedzie tloczyc wode ,ten wodo. jest maly wiec pompka tez moze byc mala ,ale mam problem gdzie moge kupic taka pompeczke w warszawie ??
-
Re: wodospad
W Biofilu jest taka fajna pompeczka ale musiał byś ją sprowadzić z Krakowa.
-
ja urzywałem jako pompki wilter akwarystyczny i działał tylko węzyk trzeba byo dopasować i moc odpowiednio dobrać
-
szukaj pompek do fontanny aquael'a sa nie drogie i mysle ze wydajnosc 300 l/h i wysokosc podnoszenia 0.5m wystarczy w zupelnosci jesli wodospad ma byc mocniejszy wez 600l/h bo 300l/h to bedzie tak ciurkalo sobie
-
Uwagę zwracaj na wysokość podnoszenia. Jeśli podają 50 cm, to powyżej 40 już ledwo ciurka, a wężyk to dodatkowy opór.
-
W sklepach zoologicznych powinni mieć jakieś pompki albo pompko-filtry.
-
Poszukaj w sklepach z osprzętem Gardeny. Moze OBI? Tam powinny byc takie rzeczy. Ja mam małą pompke (równierz do wodospadu) Gardeny, pompuje wode na wys. 55cm.
-
możecie podać przykąłdowe ceny takich pompek??
pozdrawiam
-
średnia cena 35zł (w zaleznosci od mocy)...
-
Marcin Kranc (Shazzy)
Guest
ja proponuje na um-um jest taka fajna 9000-12000l/h sam sie do neij przymeirzam nie no zartuje patrz zeby nie byla zatapialna a zewnetrza wteyd wydjanosc wzrasta wiekszosc zatapialnych za 35zl jest nieszczelna i slabo radiz sobie z ssaniem wody poelcam jakeis male pompeczki do oczek wodnych aquashut albo aquel eheim za drogi d otkaich pierdol
Uprawnienia umieszczania postów