-
WARUNKI WĘŻY
W ZAŁĄCZNIKU "IDEALNE WARUNKI" JEDNEGO Z POLSKICH SKLEPÓW.
SMUTNE!
-
Re: WARUNKI WĘŻY
no ale jeśli to są pudła transportowe, albo to są pisklaki, to tym bardziej nie potrzebują specjalnego wystroju, u młodych to nawet lepiej, bo łatwiej je obserwować i czyścić pudło. mnie to wygląda na pudła "żłóbki". a skąd masz to zdjęcie??? sam zrobiłeś?
-
Są to zdjęcia ze strony exo fauny i nie ma nic w tym smutnego. Chłopie zastanów sie jakbyś miał w domu kilkanaście gatunków gadów na sprzedarz i z każdego gatunku po kilka osobników czy każdego z osobna trzymałbyś w pieknym dużym terrarium ??? Te węże są przeznaczone na sprzedarz i to sa chwilowe pomieszczenia. Jak już pisała Double lepiej się sprząta lepiej nadzoruje karmienie itp.
-
No wlasnie! :-)
Pozdrawiam
Lord_Leoric
-
też nieche sie wymądrzać ale mogły przechodzić kwarantanne Smutne to by było jakby ich tam było z 20-30 w jednym takim pudełq...
-
Przeczytaj Sati sobie nową książkę o tytyle"Amatorska chodowla gadów"
W szczególności 26-27str. Rozdział "Wystrój"! Są to tarraria urządzone na sposób Amerykański! Ja nie mam nic przeciwko tamu, żeby pepre tak trzymał przez jakiś czas zwierzaki(puki ich nie sprzeda). Jedzenie dostają, w bardzo dobrym stanie docierają do odpiorcy.Sati jak byś miał setkę gadów to gdziebyś je pomeścił i ile byś kasy wydał n terra?
-
To co prezentują tutaj część wypowiadających nazywa się "odwracanie kota ogonem". Cytuję: "Sati jak byś miał setkę gadów to gdziebyś je pomeścił i ile byś kasy wydał n terra?".
Argumentem za trzymaniem zwierząt w warunkach niehumanitarnych jest fakt, ze się ich dużo kupiło !!! To bardzo ciekawe ! Jak się nie ma warunków to się nie kupuje 100 pytonów !!! A jak się kupuje 100 pytonów to powinno się mieć pieniadze i na odpowiednie terraria ! Poza tym akurat Amerykanie nie są dobrym przykładem humanitarnego trzymania zwierząt. Nie chodzi nawet o wielkość pojemników na zdjęciach (według mnie w takich małych młode lepiej jedzą), ale o fakt, ze zwierzęta powinny mieć możliwość schowania się, czy w pewnym zakresie wyboru temperatury otoczenia, wątpliwości budzi też słaba wentylacja. Możliwość kryjówki jest bardzo ważna nawet jeśli zwierzęta przebywają w takich pudełkach kilka dni czy tygodni.
Te zdjęcia przypominają katowane w sklepach zoo samce bojowników ustawione obok siebie w plastikowych kieliszkach.
-
Oczywiście się nie znam lecz wiem napewno, że P.Regiusy wymagają:
1) kryjówki,
2) przynajmniej 2 ścianek nieprzeźroczystych
3) wody
Wiele jest za i przeciw, business to business, nigdy nie będzie to szło w parze z komfortem zwierzaków.
-
Na zdjęciu widać obok pojemników z wężami doniczki z wyciątymi otworami. Myślę że zostały one wyciągnięta na czas karmienia, aby węże było widać na zdjęciu
-
Ja tez przypuszczam, ze to chwilowe przetrzymywanie, ale na poczatku postawiona była teza, ze to ""IDEALNE WARUNKI" JEDNEGO Z POLSKICH SKLEPÓW".
Uprawnienia umieszczania postów