Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Regius zwymiotował

Regius zwymiotował

Kupiłem sobie dzisiaj pięknego regiuska, ale niestety pojawił się problem, oto co się zdarzyło. Siedze sobie z moim wężykiem na słoneczku, patrze, a on zwymiotował czymś przezroczystym, podobnym do wody, ale gęstszym. Teraz mam pytanie, co to mogła być za substancja i co mogło spowodować te wymioty? Aha, no i co mam dalej robić?

Re: Regius zwymiotował

Nic poczekaj, poobserwuj węża jeszcze nie ma wyraźnych powodów do niepokoju. Najwyraźniej zwymiotował nadmiar kwasów żołądkowych z wodą, widocznie za dużo się napił . Powodem tego mókłby być choćby fakt że wziąłeś węża na dwór. Jeśli Apetyt ma i jest ruchliwy , to nic mu nie jest.
    Każdemu hodowcy węży przynajmniej raz zdarzyła się taka niepokojąca przygoda.
    Ja na przykład tak miałem że boa tęczowy zwymiotował mysz, a pyton królewski dostał rozwolnienia.

Dzisiaj się zrobił mało ruchliwy i w dodatku jakoś dziwnie się zachowuje tzn., jak się już ruszy to zadziera głowę bardzo do góry i dwa razy obrócił się wokół własnej osi jak go miałem na rękach, cholernie się o niego martwię (((((.

matyj
    Guest

zobacz czy w nocy chodzi
    bo w dzien zazwyczaj on spi, sprawdz temp i wilgotnosc w terra

Niestety. Poproszę o chwilę ciszy, bo wężyk tej nocy odleciał do krainy wiecznych łowów (((((.

Niech znajdzie tam ukojenie :-( A kiedy ostatnio jadł?

U mnie nie jadł wogóle, ale chyba jakoś tydzień temu o ile dobrze pamiętam, albo niecały tydzień.

Bardzo mnie zaskoczyło to co napisałeś :0{.Przypadkiem nie wiń się za to że z twojego powodu wężyk padł. Za krótko go miałeś
    Najwyraźniej kupiłeś już chorego.
    Ciekawi mnie z jakiego źródła pochodził wężyk, podejrzewam że pochodził z tej słynnej fermy, a tam nie liczy się higiena ani troska o zdrowie węży tylko zysk kasa, i jak najwięcej węży na sprzedaż .

Dzony
    Guest

gdzie kupowales bo chce kupic ale to zdjecie mnie przeraza

Jutro jade na sekcje razem ze sprzedawcą, jeżeli wąż padł z mojej winy to przyznam się tutaj do tego. Razem ze sprzedawcą ustaliliśmy już wszystko, jeżeli wąż padł z mojej winy to będę do tyłu o tą kwotę, która zapłaciłem, jeżeli sparwa nie zostanie rozwikłana to za następnego zapłacę pół ceny, jeżeli natomiast z winy sprzedawcy padł to dostane nowego, wydaje mi się że to uczciwy układ. Sekcję przeprowadzi specjalista, który dobrze się zna na gadach. Danych sprzedawcy nie podam, gdyż nie chcę robić antyreklamy, zwłaszcza, że jeszcze nie jest wyjaśniona przyczyna śmierci.

Uprawnienia umieszczania postów