Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Połykanie torfu...

mariusz.s
    Guest

Połykanie torfu...

Mój wąż podczas ataku, i konsuympcji swojej ofiary( myszy, szczura) zawsze ma usta pełne torfu, jest go na tyle że wąż nie może domknąć pyska przez 10minut, tylle czasu meczy sie z torfem w jego buzi. Moje podłoże jest wymieszane 1-1 z piaskiem, czy jest jakieś specjalne podłoże ( w miare dostepne na rynku) które mogło by zastąpić uciązliwy dla gada torf??? Z góry dzieki!! POZDROWIONKA DLA SZYSTKICH ZNAJOMYCH I NIEZNAJOMYCH TERRARYSTÓW! <MANIEK>

Re: Połykanie torfu...

Jeśli dasz włókno kokosowe lub piasek to będzie to samo. Nie martw się on tego nie połyka. To jest normalne przy ataku. Wszystko jest ok. POZDRAWIAM.

to jest normalne, też kiedyś chciałem z tym walczyć ale sostawiłem w spokoju, wężyki same sobie świetnie z tym radzą - trochę rozwierania pyska, ocierania w basenie i po sprawie )

Dokladnie ,moje węże też mają z tym problem , ale sobie radzą .Nie masz sie czym martwić.pozdrawiam

naimaD
    Guest

brakus znasz moje male zdanie co do pisaku w terra kiedys gadalismy na ten temat na forum ----jakoś do piasku nie miał bym zaufania-jak oczywiście połyka ten piasek---torf bezpieczy--rozkłada sie)) ale piasek moim zdniaem moze zaszkodzić --moze sie myle nie mam osobiscie takiego problemu!czekam na jakieś argumenty to moze sie przekonam ????:-)

Miałem kiedyś podobny przypadek i zdecydowałem się na zmianę podłoża na chips kokosowy + trociny - taki experyment. Sytuacja poprawiła się. Wydaje mi się że regularne przyjmowanie piasku i torfu to nic dobrego i napewno nie wpływa pozytywnie na organizm zwierzęcia i jego układ pokarmowy.

Uprawnienia umieszczania postów