-
Adrian Furman -AdN-
Guest
*****No i jest.... :)*****
bylem wczoraj w opolu i kupilem waranka. Kosztował mnie 200 zł i nie żałuje... jednak przy kupnie mialem watpliwosc. W zwiazku z tym ze kocham wszystkie zwierzaki zawachałem sie. Poprosilem sprzedawce zeby przy mnie i moim tacie nakarmil go. Gad rzucil sie na mysz, dopadł ja i zaczoł rozszarpywac...trwało to z 30 sec potem ja połknol. Prawde powiedziawszy nie mylalem ze bedzie ja zabijal tak brutalnie. Po spektaklu ojciec spytal sie mnie czy naprawde chcem to zwiierze. Watpliwosci naszły moja glowe ale po zastanowieniu odparlem "tak". Naszczescie nie jestem tak bardzo wrazliwy bo nie wiem czy bym sie zgodzil. To ma byc post poswiecony dla wszystkich poczatkujacych terrarystów, ktorzy chca hodowac np. weza lub warana. Jezeli nie lubicie tak jak ja patrzec na meczarnie zwierzatka to zastanowcie sie dobrze. Teraz wiem ze nigdy sie nie zgodze na weza (chyba ze swierszczojada . Nie mialbym sily dac mu krolika :P . Postanowilem ze moj waran bedzie dostawal jak najmniej zywego pokarmu (najwyzej wrzuce ja i wyjde z pokoju albo bede kupowal mrozone). Jest to jedyna wada gadow miesozernych, pozatym jestem szczesliwy z zakupu. Gad jest zdrowy (tak wynikało z moich obserwacji). Wszystko jest OK, jest troche niesmiały i widac ze sie boi (przy wyciaganiu z terra zesiklał sie i zrobil kupe to normalne prawda)? To wszystko pozdrawiam !!
Uprawnienia umieszczania postów