Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: początek z jadowitymi

Re: początek z jadowitymi

El Shuya jestes zlosliwy... to ze ktos wypisuje liste swoich zwierzaczkow pod kazdym swoim postem wcale nie znaczy ze chce sie tym pochwalic... jest to raczej ulatwienie poczatkujacym poszukiwania kogos kto hoduje konkretny gatunek. Sam wlasnie tym sie kierowalem przy wypisaniu swoich zwierzat. To ile zwierzaczkow ktos hoduje wcale nie znaczy, ze posiada wielka wiedze.. znam nie malo takich co 3maja duzo zwierzakow a jednoczesnie maja mierne pojecie na ich temat...

"Na cale szczescie nie mozesz hodowac tego co Ci sie przysni, a jedynie to na co pozwala prawo.
    Jesli lamiesz prawo mam nadzieje, ze wczesniej czy pozniej sie na tym przejedziesz." - mowisz ze nigdy nie lamales prawa... ) LOL

Nie przypisuj mi czegos czego nie powiedzialem.
    Pozdrawiam
    Mark0wy

El Shuya
    Guest

odpowiedziałem tylko na równie złośliwego posta a co do wiedzy uważam iż osiągnięcia moje w hodowli są tylko dowodem na jej istnienie(w moim przypadku)

El Shuya
    Guest

Dzięki za wsparcie ale do wiekszości popisywaczy to nie dotrze bo zaliczają się oni(w ich mniemaniu) do supermenów pozatym nie myślą o sąsiadach-bo ucieczki węży jadowitych to się wogule niezdażają.

Nie wiem czy wiecie panowie supermeni ale to zwierzątko siedząc latami w tej ciasnej niewoli cały czas(najczęściej w nocy)kombinuje jak tu się wydostać.Nie mówiąc iż większość ucieczek zwieżąt spowoodowana jest błędem ludzkim np: nie zamknięciem terra po karmieniu bo np w między czasie zadzwonił telefon.

El Shuya
    Guest

A i jeszcze jedno moji rodzice też są lekarzami a i dziewczyna podobnie jak ty studiuje medycynę więc znam problem od podszewki. Problem nie dotrze do supermenów bo ludzie muszą czymś zaimponować.(leczenie kompleksów popycha do robienia różnych głupot)

Nie wiem czy zauważyliście ale mój post i zawarte w nim pytanie dotyczyło propozycji konkretnego gatunku węża, a nie " Czy mam zacząć hodowle jadowitych węży?". Jak dotąd tylko jedna osoba na to pytanie odpowiedziała. Prosze skoncentrujcie się na zaproponowanym przeze mnie wężu, a nie wiecznie opowiadacie o Trimoserusach jak by nic innego nie istniało. Bardzo proszę o wiadomości potwierdzone empirycznie a nie bazarowe ploteczki.

Do El Shuya co to za porównania z tą mrówką i klockami co ty przedszkolak jesteś na nic więcej cie niestać.

Mówicie o zagrożeniu śmiercią to podajcie mi dane o umieralności po ukąszeniu przez węży z rodzaju vipera, bo wprzypadku vipera ammodytes wynosi raptem 3%.

niestety tak już bywa z odpowiedziami najczęściej są nie ma temat El Shuya współczuję że nie potrafisz rozgraniczać no ale cóż (wszyscy są uczuleni hehe)

Pozdrawiam

Każdy ma tu swoją rację. El shuya nie wypowiada się (chyba) aby kogoś poniżyć czy wkurzyć, ale żeby uchronić przed błedem, dlatego nie ma co na niego najeżdżać. Ale mam do niego pytanko: czy ty masz jakiegoś jadowitego węża czy inne niebezpieczne stworzenie w swojej kolekcji? Ja chce tylko zwrócić uwagę na fakt że, nie można kogoś ganiać za to że chce spróbować czegoś nowego. Jeśli ktoś che się przesiąść z "malucha na subarkę WRC" to musi wpierw spróbować czegoś pośredniego i właśnie o podanie co tu będzie odpowiednie prosił dark.

Ja choć tych węży (ani żadnych innych jadowitych) nie hoduje to polecam również Heterodon nasicus ładny, w miare tani, łatwy w utrzymaniu, nieagresywny, w miare łatwo dostępny. Trimki może nie są "bardzo" jadowite ale jako węże nadrzewne są dużo szybsze od krępych gatunków żmij naziemnych.

Uprawnienia umieszczania postów