-
-
-
Re: Powazny problem z MAMA ;(
Zawak ja bym ci inaczej doradził nie wiem ile masz lat ale twoja mama podchodzi do tej sprawy inaczej chcieć nie znaczy będę się opiekował
myślę że ona się nie boi węża tylko otpowiedzialności jaka na ciebie spadnie.Muśiał byś ją najpierw utwierdzić w przekonaniu że będziesz się
nim opiekował.Ja na twoim miejscu najpierw bym zaczoł od terra dla gadzinki a nie od węża .Znalazł miejsce w pokoju ustawił terra
urządził pokazał że ci na tym zależy jeśli mama zobaczy że dajesz sobie z tym radę napewno się zgodzi daje głowę.Terra nie zabroni ci trzymać
Jak będzie terra to i wąż się do niego znajdzie.Co tam mamuśkę przeforsować,żonę na pająki namówić to dopiero sztuka hihihih mi się udało teraz nawet regularnie jedzonko dla pajączków przywozi obym tylko nie otwierał pojemniczków
Postaraj się ją zrozumieć a ona zrozumie ciebie na tym to polega.
Życzę powodzenia w namawianiu.
-
hi
Lord_Leoric - sorry ze nie na temat ale: Z czego mash zrobione takie fajne osłonki na lampy grzewcze ????? )
Zawak - moja mama "robiła" dokładnie to samo i jest tak jak mowi GALN musish udowodnic ze jestes odpowiedzialny. i ci na nim bardzo zalerzy...
pozdrawiam
-
-
Zawak ja myślę podobnie jak Galn sądze ze twoja mama nie ma do ciebie zafania z jakiegos powodu, i dopuki nie odzyzskasz jej zaufania twoje argumenty jakie by nie były nie mają znaczenia, może juz nie jedno obiecałes albo lubisz kłamac, no chyba ze ma poprostu fobie a tu tylko dobry psycholog pomoże
-
.....co do zaufania domnie to troche prawdy jest ale ona mowi ze to jest "a idz obrzydliwe takie niechce miec tego w domu" i sie natym kończy a to , ze bym se opiekowal to ona wie bo mialem wiele zwierząt w domu
-
-
Zewak jezli Twoja mama się brzydzi. To zabierz ją do pobliskiego zoologicznego, w którym mają węża pogadaj z właścicielem czy mógłby go na chwilkę wyciągnąć i pokazać mamie ze wcale nie jest taki obrzydliwy. Większość ludzi, która nie miała kontaktu z wężem myśli że on jest obślizgły itp. A to przecierz fajne zwierze
-
Uprawnienia umieszczania postów