-
Zwracanie Pokarmu 2
Wąż mierzy 45-50cm, mam go około 2miesiace
Problemow z karmieniem nie mialem zadnych problemow jakł raz na dwa tygodnie a ostatnio przed wymiotowaniem nawet raz w tygodniu do czsu jak zwymiotował po pierwszym zwymiotowaniu dalem mu tydzien spokoju
z jedzeniem jak i z wyjmowaniem z terarium. Po tygoniu dalem mu chomika 5-6cm ale i po dwu dniach
zastałem go zwymootowanego.Tenperatura w dzień 25-26czasami 27 wilgotnosc tyle co wielka podstawka
z wodą ???
Do SNAKES nie mam telefonu do Jarka Zajączkowskiego
-
Re: Zwracanie Pokarmu 2
telefon masz na tej stronie w dziale weterynarz , zadzwoń bo to może być coś poważnego, mój boas dwa razy w ciągu miesiąca zwrócił po karmieniu szczura i w końcu padł ale on był przez trzy miesiące leczonyt na chorobę pęcherzykową, dlatego nie lekceważ tych objawów
-
Re: Zwracanie Pokarmu 2
Witaj,
przede wszystkim - temperatura. Jest po prostu za niska. Ten wąż musi mieć temperaturę na poziomie 27-29 stopni i dostęp do miejsca w którym temperatura osiąga 32 stopnie, a nie 25-26 a czasami 27. To zdecydowanie za mało.
To może być (ale nie musi) przyczyną dla której ma pewne problemy z trawieniem i zwraca pokarm. Proponuję zacząć od podniesienia temperatury (ale z kolei nie przekrocz jej w drugą stronę).
Telefon do Jarka Zajączkowskiego znajdziesz na stronie w dziale weterynarz - zadzwoń do niego.
Może się okazać, że główną przyczyną jest niska temperatura - ale mimo wszystko lepiej pogadać z doświadczonym weterynarzem.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów