-
Polski wylęg PYTHON REGIUS !!!
Fotki w załaczniku
Uwaga!
Zgodnie z przypuszczeniami z moja para Python Regius doczekała się potomstwa! 04-04-2003 moja samica zniosła 5 dużych zdrowo wyglądających jaj.
Masę pracy, cierpliwości, ryzyka, systematyczności, nerwów, załamań i studiowania literatury zajęło stworzenie warunków które dowiodły, że można rozmnożyć te węże w .....Polsce ...w Opolu !!!!!!!!!!!!!!
Po 57 dniach 02-06-2003 rankiem rozpoczęło się klucie i w efekcie czego mam 4 piękne zdrowe pytonki /35cm/, pięknie wybarwione !!!!!!! /foto w załączeniu/.
Nadmienię, że moja para posiada odpowiedni wpis rejestracyjny czyli zgodnie z literą prawa jest 100% legalna. Dodatkowo lekarz weterynarii sporządził protokół i po kolejnej wizycie wyda świadectwo urodzenia w niewoli co pozwoli na bezproblemową rejestrację maluchów nowym właścicielom....
Tak więc młode podlegające CITES będzie można śmiało rejestrować w urzędzie!
To tyle przechwałek
-
Re: Polski wylęg PYTHON REGIUS !!!
inne foto po wykluciu, 1 załacznik na post... ogranicza.
-
Gratulacje moze kiedys podzielisz sie swoimi doswiadczeniami (jak ochloniesz ) . Jest troche o rozmnazaniu tych zwierzat po angielsku, podejrzewam ze i po niemiecku. Po polsku prawie wogole niema. Pobowalem niedawno cos znalezc ale poleglem.
-
-
Bardzo gratuluje i co tu ukrywać troszkę zazdroszczę.Mnie w tej chwili wyklówają się sinaloe (wiem że to brzmi troszke śmiesznie w porównaniu z twoim sukcesem ale też sie ciesze) Jeszcze raz ogromne gratulacje.Maqm prośbe postaw najlepiej posta z dokładnym opisem jak tego dokonałeś.Unikniesz wielu maili z tym samym zapytaniem i nie bedziesz przeklinał swojego sukcesu który przełoży się na swego rodzaju popularność.
-
A ja was zalamie...
W poznanskim zoo (starym) jest to jeden z najlatwiej mnozacych sie wezy.... !!!!
-
Re: A ja was zalamie...
W zoo nie tylko węże się mnożą ale tu mowa o własnym sukcesie w chodowli.Ja Ci szczerze gratuluje sukcesu i tak samo ja El Shuya zazdroszcze bo jest czego.pozdrawiam
-
A ja poza maluchami gratuluję, że pewnie jako jeden z pierwszych ( o ile nie peiwszy) zadbałeś o rejestrację dorosłych i spełnienie warunków umozliwiających rejestrację młodych. Może jak już je zarejestrujesz, to dasz informację w dziale CITES, jakie warunki musiałeś spełnić (wizyty weterynarza po złożeniu jaj etc.), pomoże to innym.
Pozdrawiam
EwaK
-
Evoker twoje maleństwa są śliczne ))!!! ja napewno bede miała tysiąc pytań bo mam samiczke pytona królewskiego o niezwykłych cechach osobniczych.
-
"Autor: Sir_bonzo (---.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl)
Data: 03-06-03 22:39
W poznanskim zoo (starym) jest to jeden z najlatwiej mnozacych sie wezy.... !!!! "
Proszę..... "jeden z najlatwiej mnożacych sie węży.... !!!!"
oszczędź nam tego...
Uprawnienia umieszczania postów