Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Polski wylęg PYTHON REGIUS !!!

Polski wylęg PYTHON REGIUS !!!

Fotki w załaczniku
    Uwaga!
    Zgodnie z przypuszczeniami z moja para Python Regius doczekała się potomstwa! 04-04-2003 moja samica zniosła 5 dużych zdrowo wyglądających jaj.
    Masę pracy, cierpliwości, ryzyka, systematyczności, nerwów, załamań i studiowania literatury zajęło stworzenie warunków które dowiodły, że można rozmnożyć te węże w .....Polsce ...w Opolu !!!!!!!!!!!!!!
    Po 57 dniach 02-06-2003 rankiem rozpoczęło się klucie i w efekcie czego mam 4 piękne zdrowe pytonki /35cm/, pięknie wybarwione !!!!!!! /foto w załączeniu/.

Nadmienię, że moja para posiada odpowiedni wpis rejestracyjny czyli zgodnie z literą prawa jest 100% legalna. Dodatkowo lekarz weterynarii sporządził protokół i po kolejnej wizycie wyda świadectwo urodzenia w niewoli co pozwoli na bezproblemową rejestrację maluchów nowym właścicielom....
    Tak więc młode podlegające CITES będzie można śmiało rejestrować w urzędzie!

To tyle przechwałek

Re: Polski wylęg PYTHON REGIUS !!!

inne foto po wykluciu, 1 załacznik na post... ogranicza.

Gratulacje moze kiedys podzielisz sie swoimi doswiadczeniami (jak ochloniesz ) . Jest troche o rozmnazaniu tych zwierzat po angielsku, podejrzewam ze i po niemiecku. Po polsku prawie wogole niema. Pobowalem niedawno cos znalezc ale poleglem.

Hehe )) Gratulacje !
    Wiedzialem , ze ci sie uda ! Ale sie ciesze
    A tak pozatym to za ile chcesz sprzedac maluchy ?
    Jeszcze raz gratulacje

P.S. Ciekawe ile samica teraz zje

El Shuya
    Guest

Bardzo gratuluje i co tu ukrywać troszkę zazdroszczę.Mnie w tej chwili wyklówają się sinaloe (wiem że to brzmi troszke śmiesznie w porównaniu z twoim sukcesem ale też sie ciesze) Jeszcze raz ogromne gratulacje.Maqm prośbe postaw najlepiej posta z dokładnym opisem jak tego dokonałeś.Unikniesz wielu maili z tym samym zapytaniem i nie bedziesz przeklinał swojego sukcesu który przełoży się na swego rodzaju popularność.

A ja was zalamie...

W poznanskim zoo (starym) jest to jeden z najlatwiej mnozacych sie wezy.... !!!!

Re: A ja was zalamie...

W zoo nie tylko węże się mnożą ale tu mowa o własnym sukcesie w chodowli.Ja Ci szczerze gratuluje sukcesu i tak samo ja El Shuya zazdroszcze bo jest czego.pozdrawiam

A ja poza maluchami gratuluję, że pewnie jako jeden z pierwszych ( o ile nie peiwszy) zadbałeś o rejestrację dorosłych i spełnienie warunków umozliwiających rejestrację młodych. Może jak już je zarejestrujesz, to dasz informację w dziale CITES, jakie warunki musiałeś spełnić (wizyty weterynarza po złożeniu jaj etc.), pomoże to innym.
    Pozdrawiam
    EwaK

Evoker twoje maleństwa są śliczne ))!!! ja napewno bede miała tysiąc pytań bo mam samiczke pytona królewskiego o niezwykłych cechach osobniczych.

"Autor: Sir_bonzo (---.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl)
    Data: 03-06-03 22:39

W poznanskim zoo (starym) jest to jeden z najlatwiej mnozacych sie wezy.... !!!! "

Proszę..... "jeden z najlatwiej mnożacych sie węży.... !!!!"
    oszczędź nam tego...

Uprawnienia umieszczania postów