Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 79

Wątek: !!!WOLNOŚĆ DLA NATRIXA!!!

Jarek Zajączkowski
    Guest

Re: !!!WOLNOŚĆ DLA NATRIXA!!!

W sobotę ok godz 11:00 będę w Biofilu.....
    Zwierzę trzeba odkarmić i wypuścić. Nie patrz na "plecy" a jeśli będzie trzeba zainteresuj sprawą rodziców i nauczycieli. Zagroź "właścicielowi" konsekwencjami w szkole. Powodzenia!

anaola
    Guest

Nie wiem czy napisać 'Witam'

Twoje zachowanie, które byłes łaskaw opisać uważam za zwykłe chuligaństwo, na granicy kradzieży. Daleko od tego co można akceptować w normalnym swiecie. Sytuację o której wspomniałes można było z całą pewnoscią rozwiązać 'pokojowo' (np. rozmawiając z któryms z nauczycieli, a na początek może wystarczyło ze swoimi rodzicami, zasięgnąć ich rady) a nie bezmyslnie zaczynając od wyłudzenia.
    Cel absolutnie nie uswięca srodków, a wręcz jak to ktos w swoim motto dopisuje "Brudne srodki, uswiniają cel". W sensie ochrony przyrody nie osiągnąłes niczego, wręcz przeciwnie, osoba pokrzywdzona przez Ciebie może teraz celowo niszczyć co pod rękę wpadnie aby wyładować frustrację.

Natomiast wypowiedzi np. Jarka Z. mnie wręcz przerażają, szukamy usprawiedliwień i ochrony dla zachowań kryminalnych? Złapanie węża przez większosć dzieciaków jest postrzegana jako zabawa, widać tu wyraźny brak pracy oswiatowej ze strony 'zawodowców' biologów, natomiast czym jest kłamstwo, kradzież wie każde dziecko wychowywane w, ogólnie rzecz ujmując, normalnych warunkach.

Anaola - ręce opadają

Awikularia_
    Guest

Ręce opadają???? Nie, no na wężach się nie znam, ale anaola, bez przesady! Ważniejszy jest płacz jakiegos tam gówniarza z dryblasami za plecami, czy uratowanie zaskrońca, coraz rzadszego w Polsce? Jeszcze żeby gówniarz trzymał tego węża w terrarium, ale w kieszeni??? Wybacz, ale nie uważam aby to była kradzież. Kradzież to przywłaszczenie sobie nie swojej rzeczy - a chłopak który odebrał węża dzieciakowi chce go wypuścić, a nie zatrzymać dla siebie. Zasięganie rady by się przedłużało, poza tym doskonale wszyscy zdają sobie sprawę, że rodzice gimnazjalisty stanęliby w obronie synalka. Popracuj sobie z dzieciakami, a będziesz wiedział co znaczy porzekadło "obyś cudze dzieci uczył". A które to wypowiedzi Jarka tak cię przerażają??? Wszystkie na forum? Wybacz, ale żeby być takim specjalistą, zrobić doktorat i mieć osiągnięcia - to nie jest hop siup. Tytułów doktora się nie rozdaje na małomiasteczkowym rynku. Jeżeli uważasz, że wszystko można zrobić po dobroci, to jeszcze nie znasz życia. Do niektórych po prostu pewne rzeczy nie docierają. Nie jestem zwolenniczką przemocy (gimnazjalista nie dostał przecież "wycisku"), ale uważam, że zwierzętom należy pomagać. One sobie bez nas nie poradzą, bo człowiek, niestety, to najwredniejsze ze zwierząt...

Pozdrawiam.
    Awikularia.

KRADZIEŻ?!?!?!?!?!?
    ja bym tym słowem określił działanie tego gówniaza, to on wyrwał naturze to co do niej należało a Mr.Q bardzo dobrze postąpił.

"Natomiast wypowiedzi np. Jarka Z. mnie wręcz przerażają, szukamy usprawiedliwień i ochrony dla zachowań kryminalnych?"
    zachowanie kryminalne to przetrzymywanie zwierza objetego ochroną w KIESZENI.
    Twoje argumenty do mnie nie docierają.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Nie cierpię anonimów - uważam je za wyraz bezdennego tchórzostwa.
    Ja nie jestem Jarek Z ale Jarek Zajączkowski DVM -anaolo czy jak Cię tam zwać.
    Ciekawi mnie jaka część mojej wypowiedzi tak Cię przeraziła.
    Odkarmić i wypuścić?
    Zainteresować nauczycieli i rodziców?
    A może zechcesz poświęcić kolejne zwierzę - byle tylko nie oglądać łez nieświadomego chłopca?
    Ile to lat polskie prawo karne przewidujew za świadomą dewastację zwierząt objętych całowitą ochroną? Czy takie zachowanie nazywasz zabawą?????
    Czy ukrzyżowanie kota (poprzybijanie mu gwoźdźmi łapek do drzewa też nazwiesz zabawą??????. Obcięcie łapek (4 szt) młodemu legwanowi i porzucenie na śmietniku (jeszcze żył) - to dopiero ZABAWA!!!!!!!!!!!

CIEKAW CZY KAŻDE DZIECKO WYCHOWYWANE OGÓLIE RZECZ UJMUJĄC W NORMALNYCH WARUNKACH WIE JAK ODRÓŻNIĆ SADYZM OD ZABAWY???? ŻYCZĘ POWODZENIA W WYCHOWYWANIU DZIECI!!!!!

Ludzie... paranoja.
    Anola o co ci chodzi?!?!?! Ja bym takiem dał w ryj i tyle. I to tak, żeby bolało. Wole zwierzęta od ludzi i los tego synka by mnie w ogóle nie obchodzil.
    Pokojowo rozwiązać? On go k**** mać nosił w kieszeni! Ten wąż mógł paść w każdej chwili! Za to powinien dostać 2 razy!

Korgan
    Guest

być może wtedy by zrozumiał i jego koledzy też by sobie zapamietali. Rok temu jak chodziłem jescze do 1 gimn. miałem podobną sytuacje. ehh szkoda gadać.

Jarek Zajączkowski
    Guest

NIE WOLNO BIĆ - TO BARDZO PONIŻA - NIE TYLKO BITEGO ALE I BIJĄCEGO!!!!!!
    TRZEBA GADAĆ I GADAĆ, GADAĆ,GADAĆ - ABY BYŁO MNIEJ LUDZI O POGLĄDACH "ANAOLI"!!!!!!!

Witam!

Słuchajcie! Natrix właśnie szama gupika!
    Zauważyłem też pare powgniatanych łusek n jego lewej stronie pyszczka, sam nie wiem, co mam sądzić. Ale ważne, że je! Chyba już niedługo będe go wypuszczał. Anaola, kradzieżą można było by nazawć sytuację, gdzie ten gnój KUPIŁ sobie LEGALNIE np. lamparta, nosił go po szkole w fauna-box-ie a ja bym mu go ot tak zabrał. To była by kradzież.
    Postaw się na miejscu wężą, a ja Cie zamknę w małej walizce i będę woził Tarpanem po wertepach. Powiesz mi, czy Ci się podobało, jak będę Cię wycągał grabiami z tej szafy.

Jutro postaram się przesłać zdjęcie i kolenje sprawozdanie o Natrixie.

Dziękuję i pozdrawiam,
    Mr.Q

Niesety hasło gadać, gadać i jeszcze raz gadać to tylko złudna nadzieja. istnieją ludzie do których argumenty nie trafiają, a jedyny respekt czuja przed silniejszymy.

A co do wypowiedzi anaoli to ręce opadają, ale Mr.Q i Jarku nie przejmujcie się, obraza z ust głupiego nie boli.

Uprawnienia umieszczania postów