-
Re: !!!WOLNOŚĆ DLA NATRIXA!!!
Wyjasnienia wymaga jeszcze tylko kwestia, mojego podejscia do wypowiedzi anonimowych. Ja stosuje taka forme w przypadku gdy wymieniam poglady i osoba, jej kwalifikacje czy doswiadczenia nie powinny mieć wpływu na argumentację. Jest to forma jak najbardziej przyjęta min. w publikacjach prasowych. W internecie, również na tym forum znakomita wiekszosc wypowiedzi(nie chce mi sie liczyc dokładnie) jest anonimowa. Mozna to lubić lub nie, natomiast taka ocena anonimowych wypowiedzi jaka została zaprezentowana na pewno sprawiła niespodziankę sporej grupie użytkowników forum (mnie również). To min. jest powód dla którego uważam, należy być ostrożnym w ocenach postaw ludzi, dotyczy to zarówno postawy 'bijącego' jak i 'bitego'.
Zawsze używam swojego nazwiska w kontaktach oficjalnych oraz tam gdzie dyskusja toczy się w obszarze zawodowym osób które się znają. Ale w takich przypadkach nie ma miejsca na infantylne postawy i wyzwiska.
Wydaję mi się że moje posty razem czytane dają już teraz wyraźny i spójny obraz. Gdyby było inaczej to oczywisci postaram się jeszcze cos wyjasnić. Natomiast będę wdzięczny za uważne czytanie i próbę zrozumienia kontekstu. Wyrywanie pojedynczych zdań do niczego nie prowadzi.
Anaola
Uprawnienia umieszczania postów