Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Czeka mnie wycieczka do wroclawia

Re: Czeka mnie wycieczka do wroclawia

To czemu mi powiedzieli ze bez tego nie zarejestruje weza

Jarek Zajączkowski
    Guest

A po co wogóle do nich poszedłeś. Musisz iść do rejestracji do Urzędu Miasta lub Gminy do wydziału ochrony środowiska!!!!!

No a jak myslisz poszlem do wydzialu srodowiska i tamci wpadli na pomysl z kims tam sie skontaktowali ze musza mi dac adres weterynarza powiatowego ktory ma go sprawdzic w wogole jakich tam waronkach zyje dzwonie do weta on mi mowi ze on tego nie zalatwi i musze jechac do wroclawia z wezem

co myslisz o tym panie Jarku
    nie jestem az tak glupi Snake mnie pokierowal co i jak ale tu juz sie robi maniana ja nie chce sie z nimmi klucic

i badz tu madry i pisz wiersze

Jarek Zajączkowski
    Guest

Czy to się dzieje w Poznaniu?

Jarek Zajączkowski
    Guest

Co ja o tym myślę - wolę nie pisać!!!
    Urząd zaprzecza samemu sobie - jeśli chcą sprawdzić warunki to dlaczego wysyłają cię do Wrocławia! Zabierzesz ze sobą terrarium? Dla mnie to przykład ignorancji. Weź w rękę Ustawę o ochronie przyrody i wal do urzędu. Poproś o rejestrację w myśl ustawy. Jeśli ktoś chce Cię odwiedzić - uzgodnij to z rodziną.
    A ja w końcu jutro dokładnie sprawdzę, jak to jest z tymi odwiedzinami w domach. Jakimi kompetencjami powinni legitymować się "odwiedzacze" - np czy powinni wiedzieć jakie warunki musi mieć zapewnione pyton, legwan czy żółw (dowolnego gatunku). Aby coś sprawdzać - trzeba wiedzieć co się sprawdza. Nie wysyłać ludzi bez sensu na II koniec Polski.

No wlasine tutejszy dr zdecydowal ze nie ma ustawy w jakich waronkach maja zyc gady i nie wie jak to sprwdzic i wlasnie dlatego on skonsutlowal sie z tym twoim kolega dr i mam do niego przyjechac miasto-Wolsztyn

Jarek Zajączkowski
    Guest

No to zadzwoń do dra Grabińskiego. To porządny i logiczny człowiek. Choc całą sprawę należy uznać za niebezpieczny dla dobra ustawy precedens.

Jarek Zajączkowski
    Guest

A to dobre!
    "tutejszy dr zdecydowal ze nie ma ustawy w jakich waronkach maja zyc gady i nie wie jak to sprwdzic" TRZEBA SIĘ BYŁO W SZKOLE UCZYĆ! ZA COŚ SIĘ BIERZE PAŃSTWOWE PIENIĄDZE!
    A NA RAZIE JESTEŚ FRYZJER PO PROSTU OFIARĄ URZĘDNICZEJ SPYCHOLOGII!

Trzeba nam poczekać na sejmową ustawę o wielkości terrarium dla Boa dusiciela, wartościach temperatury i wilgotności dla agamy błotnej i innych parametrach dla setek gatunków gadów, płazów, ptaków.....

Jeeeezu (Boże odpuść!)! Litości i rozumu dla potrzebujących!!!!!

Oki jutro z rana do niego dryndne ;] i sie z nim umowie ale kurcze nie wiem kiedy do wrocka bede jechac

dr Robert
    Guest

Ja bym nigdzie nie jechał, chyba, że na wycieczkę. Do urzędu złożyłbym formalne pismo z prosbą o rejestrację (z kopią dla siebie, na której niech potwierdzą, ze pismo przyjęli) i oświadczeniem woli, że zwierzaka kupiłeś przed 1 maja 2002 i bym czekał. Zero kłótni, zero dyskusji. Ustawa jest może niedoskonała, ale dość jasna. Nalezy sie trzymać tylko tego co tam jest napisane. Nikt nie ma prawa nikogo wysyłać na drugi koniec Polski aby potwierdzić jaki to gatunek węża. Jak chcą to zrobić to niech zapłacą ekspertowi za przyjazd do Wolsztyna i ekspertyzę. Można też też skonsultować się z Departamentem Ochrony Przyrody Ministerstwa Środowiska, chociaż to powinni zrobić urzędnicy bo to oni biorą pieniądze za swoją pracę.

Uprawnienia umieszczania postów