-
Czeka mnie wycieczka do wroclawia
HEHE zachcialo mi sie zarejestrowac mojego boaska , i weterynasz okregowy kazal mi jechac do wroclawia do jakiegos lekatrza ktory zbada mojego weza i okresli dokladny podgatunek. Nie chce mi sie zbytnio ale pojade bo co mam zrobic .
-
Re: Czeka mnie wycieczka do wroclawia
a gdzie kupowales swojego boaska ?? jesli mozna wiedziec
-
-
hmm dziwne wolgule da sie ustalić maść boasa? nie znając jego rodziców.
-
No nie wiem wlasnie,jest tu jakis znawca z wrocka chetnie bym sie najpierw z nim skonsultowal moze jakis weterynarz
-
Dziwne.....Wyjaśnię to jak najszybciej!
-
Po rozmowie z Departamentem Ochrony Zwierząt Min. Środowiska przekazuję co następuje...
1. Świadectwo państwowego lekarza wet (okręgowego) obowiązuje tylko wtedy - gdy zwierzę urodziło się na terenie kraju. Jeśli pochodzi z importu - urzędnikowi UM trzeba pokazać CITES. Do listopada przeprowadza się rejestrację bez wymaganych ustawą dokumentów - jedynie na podstawie oświadczenia woli i wniosku (dokument dostępny w urzędzie miejskim - wydz. ochrony środowiska)
2. Opisana przez ciebie sytuacja nie ma podstaw prawnych
3. nie istnieje w Polsce oficjalna grupa lekarzy-ekspertów rejestrowych działających z ramienia Min. Środowiska.
-
Dostałem numer i nazwisko tego pana co mam jechać do wrocławia "dr Grabiński"
-
-
To moze z nim pogadasz zebym nie musial jechac bo 200km z wezem w taka pogode i dla weza stes, powiedz mu o jakubie mlynkowiaku z wolsztyna i boa dusiciel podobno ktos od nas z nim rozmawial
Uprawnienia umieszczania postów