Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Karmienie Pytona - częstotliwość

Karmienie Pytona - częstotliwość

Jak często powinno się karmić młodego pytona klólewskiego (45-50cm)

Nook
    Guest

Re: Karmienie Pytona - częstotliwość

zdaje się że w archiwum dużo jest na tem temat, pewnie z 100 postów jak często karmić zbożówkę, jak często karmic boa, jak często... ), polecam poszukać

Raz w tygodniu średnia myszka wystarczy, potem dawaj większe sztuki lub 2-3 szt.

Nook zacznij w końcu pisać coś mądrego a nie cały czas jeden text w kółko: "popatrz sobie do archiwum". Jeżeli nie znasz odpowiedzi na pytanie to daj sobie spokuj z komentowaniem :| Naprawde, to sie robi powoli denerwujące
    (przepraszam Cypiso że nie na temat ale ten gość w każdym dziale pisze jedno i to samo - archiwum...)

MareQ ten gość to admin całego serwisu, więc lepiej uważaj

Vampaya
    Guest

Ja co prawda mam Boa a nie pytona ale karmienie wyglada mniejwiecej tak samo wiec ja jestem zwolennikiem dawania tak czesto jak czesto waz chce jesc. Oczywiscie co jakis dluzszy czas trzeba zrobic wezykowi maly poscik ale w przypadku mlodego osobnika jest to chyba zbyteczne. Moj Boasek je wtedy kiedy ma na to ochote jesli podaje mu pokarm a on nie wykazuje zainteresowania wyjmuje obiadek i czestuje go za kilka dni 3-4 jesli dalej nie ma ochoty jesc oczywiscie czekam nastepne kilka dni. Czasami sam sobie robi glodowki najdluzsza trwala prawie dwa miesiace oczywiscie mowie tu o wiekszym osobniku (3 lata). Kiedy byl jeszcze szkrabem karmilem go identycznie jesli byl glodny i chcial jesc jadl jesli nie to nie. Nie jest to moj pierwszy waz karmiony w ten sposob. Nie zatluszczaly sie rosly pieknie wiec czego wiecej chciec?

Uprawnienia umieszczania postów