-
Kobry
Poszukuję informacji o Kobrach. Głównie chodzi mi o Naja haje. A tak w ogóle to kobry się hoduje? Jak grzechotniki tak to czemu nie kobry?
-
Re: Kobry
Z grzechotników sporadycznie hoduje (amatorsko) sie tylko bananówkę. Kobra to swietny wąż o ile w najbliższym czase wybierasz sie na tamten świat.
-
Wiem że kobra to bardzo niebezpieczny wąz ale jaki piekny i fascynujący....
W opisie grzechotnika pustynnego pisze że to drugi co do popularności hodowany jadowity wąż w polsce(pomijając ze jadowite sa żadko hodowane to chyba jednak ktoś to hoduje....
Pytam tylko z ciekawosci bo narazie mam b. małe doświadczenia z węzami ale gdybym się znał na wężach to kobry egipskiej bym nie przepuscił...
-
Mimi węże jadowite są super... zazwyczaj super wyglad super polują... ale zalezy co upoluja... mysz czy Twoja reke ? w pierwszym przypadku super , mozesz sobie poogladac jak super Twoja kobra zabija... A jak ugryzie Ciebie to najchetniej Ty zabilbys ja. Ludzie jest wiele rownie ciekawych jak i ciekawszych wezy wiec czemu akurat te co moga zagrozic czlowiekowi ? nie rozumiem tego.
-
"A jak ugryzie Ciebie to najchetniej Ty zabilbys ja."
Nooo na to to już będzie trochę za późno....
Wydaje się, że równie escytujące jak chów kobry w domu będzie położenie się na torach kolejowych przed zwrotnicą - a nuż przejedzie obok.... Albo wybrać się na mecz piłkarski - usiąść w środku sektora kibiców drużyny gospodarzy i głośno kibicować przyjezdnym...
Adrenalina zapewniona!!!!!!
-
Pan Jarek dobrze to ujal...
-
Mimi jak chcesz pooglądać kobrę to idz do ZOO, posiedz kilkanaście godzin na twardej ławce międzyczasem trochę myśląc, może wymyślisz że to jednak głupie trzymanie tego zwierzaka w domu
-
Chm jesli się ktoś zna to pewnie wie jak uniknąc ukaszenia...
Pozatym niektóre skorpiony które sie hoduje sa śmiertelnie jadowite i nikt nie pisze o nich takich opini....
Pozatym jakim sposobem by mnie ugryzła np w rękę jeśli by nie miała do niej "dostępu"?
Pozatym z tym jadem kobry to troszeczke przesada ze zginoł bym na miejscu. A tak w ogóle to od tego jest surowica!
-
"A tak w ogóle to od tego jest surowica!" - podaj mi jedno pewne miejsce gdzie w Polsce dostaniesz surowicę przeciwko jadowi kobry. Tak przez 24 godz na dobe 365 dni w roku. Najlepiej blisko Ciebie, by zdażyli dowieźć. Znasz? Bo z tego co sie orientuję to u nas bywaja problemy z surowicami na jad żmiji zygzakowatej, nie mówiąc juz o tych bardziej egzotycznych wężykach.
-
"Chm jesli się ktoś zna to pewnie wie jak uniknąc ukaszenia..." - człowieku! To nie jest Matrix!!! Tu nie unikasz ataku kobry jak kul w filmie!!!!!!!!!!
Lepiej sie dobrze nad tym zastanów!! Kup sobie zbozówke!! Tez bardzo ładna gadzinka!! I NIE JEST NIEBEZPIECZNA DLA CZŁOWIEKA!!
Pozdrawiam
Lord_Leoric
Uprawnienia umieszczania postów