Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Kobry

>>Mimi<<
    Guest

Kobry

Poszukuję informacji o Kobrach. Głównie chodzi mi o Naja haje. A tak w ogóle to kobry się hoduje? Jak grzechotniki tak to czemu nie kobry?

Re: Kobry

Z grzechotników sporadycznie hoduje (amatorsko) sie tylko bananówkę. Kobra to swietny wąż o ile w najbliższym czase wybierasz sie na tamten świat.

>>Mimi<<
    Guest

Wiem że kobra to bardzo niebezpieczny wąz ale jaki piekny i fascynujący....
    W opisie grzechotnika pustynnego pisze że to drugi co do popularności hodowany jadowity wąż w polsce(pomijając ze jadowite sa żadko hodowane to chyba jednak ktoś to hoduje....
    Pytam tylko z ciekawosci bo narazie mam b. małe doświadczenia z węzami ale gdybym się znał na wężach to kobry egipskiej bym nie przepuscił...

CD/Tombik
    Guest

Mimi węże jadowite są super... zazwyczaj super wyglad super polują... ale zalezy co upoluja... mysz czy Twoja reke ? w pierwszym przypadku super , mozesz sobie poogladac jak super Twoja kobra zabija... A jak ugryzie Ciebie to najchetniej Ty zabilbys ja. Ludzie jest wiele rownie ciekawych jak i ciekawszych wezy wiec czemu akurat te co moga zagrozic czlowiekowi ? nie rozumiem tego.

Jarek Zajączkowski
    Guest

"A jak ugryzie Ciebie to najchetniej Ty zabilbys ja."
    Nooo na to to już będzie trochę za późno....
    Wydaje się, że równie escytujące jak chów kobry w domu będzie położenie się na torach kolejowych przed zwrotnicą - a nuż przejedzie obok.... Albo wybrać się na mecz piłkarski - usiąść w środku sektora kibiców drużyny gospodarzy i głośno kibicować przyjezdnym...
    Adrenalina zapewniona!!!!!!

CD/Tombik
    Guest

Pan Jarek dobrze to ujal...

Mimi jak chcesz pooglądać kobrę to idz do ZOO, posiedz kilkanaście godzin na twardej ławce międzyczasem trochę myśląc, może wymyślisz że to jednak głupie trzymanie tego zwierzaka w domu

>>Mimi<<
    Guest

Chm jesli się ktoś zna to pewnie wie jak uniknąc ukaszenia...
    Pozatym niektóre skorpiony które sie hoduje sa śmiertelnie jadowite i nikt nie pisze o nich takich opini....
    Pozatym jakim sposobem by mnie ugryzła np w rękę jeśli by nie miała do niej "dostępu"?
    Pozatym z tym jadem kobry to troszeczke przesada ze zginoł bym na miejscu. A tak w ogóle to od tego jest surowica!

"A tak w ogóle to od tego jest surowica!" - podaj mi jedno pewne miejsce gdzie w Polsce dostaniesz surowicę przeciwko jadowi kobry. Tak przez 24 godz na dobe 365 dni w roku. Najlepiej blisko Ciebie, by zdażyli dowieźć. Znasz? Bo z tego co sie orientuję to u nas bywaja problemy z surowicami na jad żmiji zygzakowatej, nie mówiąc juz o tych bardziej egzotycznych wężykach.

Lord_Leoric
    Guest

"Chm jesli się ktoś zna to pewnie wie jak uniknąc ukaszenia..." - człowieku! To nie jest Matrix!!! Tu nie unikasz ataku kobry jak kul w filmie!!!!!!!!!!

Lepiej sie dobrze nad tym zastanów!! Kup sobie zbozówke!! Tez bardzo ładna gadzinka!! I NIE JEST NIEBEZPIECZNA DLA CZŁOWIEKA!!

Pozdrawiam

Lord_Leoric

- Elaphe guttata 0.1.0
    - Python molurus bivittatus 0.0.1

Uprawnienia umieszczania postów