-
Re: myszy hodowla 3 szybkie pytanka
Domek ? Czy to znaczy jakąś doniczkę odwróconą ?
Na razie mam doniczkę odwróconą i wysłaną sianem.
Czy może zamiast sianka dać im jakąś szmatę ???
-
widze że Ty chyba nigdy nie miałeś doczynienia z jakimi kolwiek gryzoniami. Przecierz to banał jest czy to ma być doniczka, czy pudełko po margarynie czy jeszcze coś innego. Ze szmaty zrobią trociny więc i tak to nie ma sensu.
-
Akurat średnio banał, bo z pudłeka po margarynie pewnie też zrobią trociny Domek musi byc z trwałego materiału, żeby nie pogryzły, i tyle.
-
no i jesteś w błedzie. Ja mam pudełko z margaryny i jakoś wcale go nie pogryzły. I wcale nie musi być z twardego materiału. Widze jak się znasz.
-
przestancie sie klucic kto ile wie... kazda z waszych informacji jest cenna. tnx i juz dajcie spokoj.
-
To może masz inne myszy
-
gryzonie gryza materiały naturalne i twarde i miękie pudełko po margarynie prawdopodobnie jest plastikowe i dlatego nie interesujace, ale musza miec cos do gryzienia bo maja zeby bez korzeni które cały czas rosna i musza je tepic co do temperatur sa mało waze musza miec tylko z czego sobie zrobic gniazdo przeciez te gryzonie zyja w naszy warunkach wolno, piwnica jest ich naturalnym srodowiskiem nawet ciemna czy strych balkon najmniej ale latem spoko byle był domek np z drewna nich go gryza )
walka o chierarchie jak w kazdym stadzie jest naturalna co do przenozenia młodych nie konieczne co do smrodku nie unikniony ale ja bym sie nie przyzwyczaiła )
tylko pojedyncze osobniki (samotne) w piwnicy bez towarzystwa szybko padaja ale jak jest stado czuja sie dobrze i mnożą na potege powodzenia
Uprawnienia umieszczania postów