-
Re: Jeszcze jedno......
Wątpie żeby ktoś się wogóle starał o taki certyfikat żeby sobie kupić małego skorpiona za 30zł czy trimka za 50zł.... po prostu poszerzy się podziemie terrarystyczne Już znam wiele osób które nawet o rejestracji nie myślą, a co dopiero o stosoweaniu się do listy niebezpiecznych....
-
Gratuluje poczucia humoru. A tak między nami. Rok temu rejestracja bezkregowców. W tym roku zapewne "certyfikacik" i ta lista. A za rok co? Aż się boję pomyśleć
P.S. do Agama. Ten certyfikacik miałby dotyczyć dusicieli.
-
Tyklo że leczenie po ukąszeniu duuuużo kosztuje. Kol. z Namysłowa coś mógłby o tym napisać. Podziemie też kosztuje...... - nieciekawy sąsiad, Policja itd.
-
-
Dziękuję. Jest w końcu piątek po południu......
A tak między nami - dochodzenie do NORMALNOŚCI jest mozolne i niewdzięczne (
-
Można gdzies wogóle sprawdzić pełną listę?? Mnie inne gatunki też interesują?? Wiem że nie tylko terrayści mają problem z CITESem np.... tam jest też wiele gatunków popularnych ptaków - choćby papużki faliste (!!!)... oni to dopiero mają przerąbane...
-
CITES papuzi to wszystkie gatunki poza falistą i nimfą.
-
Z tego co czytałem na stronce o ptakach faliste i nimfa też tam są / właśnie pan Jerzy Ćwik (hodowca ptaków) opublikował listę gatunków papug które powinny być wyjęte z obowiązku rejestracji - tak jak w Czechach i na Słowacji nie wszystkie ptaki z CITES wymagają rejestracji.
-
sorki co do papug - faliste i nimfy są na tej liscie ale jest do nich przypis i pisze że już teraz rejestracji nie wymagają Noa le tak czysiak, takie np. nierozłączki czy kozy...... dobrze ze amadyn wspaniałych nie ma bo planuje je kupić ale już sobie z tego powodu nie kupie np. motylików krasnouchych
-
Jeszcze raz.....faliste i nimfy nie są objęte ochroną CITES. To jest PEWNA informacja.
Uprawnienia umieszczania postów