-
reakcja na głaskanie
od czterech tygodni jestem właścicielką węża i nie wiem czy taka reakcja jest normalna kiedy mam węża na rekach lub poza terra i głaskam ją to wygina całe ciało w kirenku reki tak jak dłon sie przesuwa tak podnosi sie do góry, jak głaskam i odrywam reke wybrzusza sie tak ze dotyka reki leży wyciagnieta na sałą długość czasami zpręza sie i rozpręza ale nigdzie nie idzie rusz się dopiero jak przestaje głaskac po krótkiej chwili casami jak przestane głaskac w połowie ciaka to tak mocno sie wybrzusza ze podnosi moja reke i az sie trzesie. ja oczywiscie mam nadzieje ze taka pieszczota sprawia jej przyjemność ale zastanawiam sie może ja swędzi skóra i czy mozliwe jest aby gad tak reagował na pieszczoty ???
-
Re: reakcja na głaskanie
waz to nie pies ani kot zeby go glaskac , dla niego to jest stres !!!
-
przeczytałes posta dokładnie?czy tylko tytuł
-
A ja sądze , że twuj Gad Jowinka , jednak czerpie jakąś satysfakcje z twojego głaskania, nie zgodze sie do końca że wszystkie gady nie lubią dotyku swojego właściciela. Przeciesz legwany ( niektóre ) za tym przepadają.
Tylko nie oswojone ( nie do oswojone ) i o strachliwym charakterze gady, podczas dotyku i głaskania bedą zachowywać się strachliwie lub agresywnie.
-
Dziekuje Krzysztofie tez mam taka nadzieje tym bardzie ze jaj jej z terra nie wyciagam otwieram i siadam przed ona sam wychodzi zawsze podchodzi najpierw do mnie i do mojej reki, jak wyszłam z nia w ciepły dzien na dwór chetnie ogladała okolice ale koniec ogona miała caly czas owiniety wokol mojej kostki i wydladała kal wskazówka poruszajaca sie dookoła mnie
-
Witaj!
Napisz co to za wąż (jaki gatunek) oraz jaką masz temperaturę w terra. POZDRAWIAM
-
to pyton regius temperatura jak zalecana wszędzie od 25-30 w zaleznosci od miejsca w terra co do wilgotnosci nie mam pewnosci bo nie moge dostac hydrometru
-
higrometry znajdziesz tu www.conrad.pl (wpisz w wyszukiwarke "higrometr" i Ci wyswietli) albo ew tu http://www.gekon.lublin.pl/akcesoriat.php
-
Sądze że głaskanie jest dla gadów przyjemne ale nie z powodu samego głaskania ale z powodu ciepłago dotyku człowieka.
-
To wyginanie węża podczas głaskania spowodowane jest napewno ciepłotą ciała człowieka przeciesz to 36,6 stopnia C a dla gada to jest bardzo ciepło.
Uprawnienia umieszczania postów