Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Malego weza

Zawak
    Guest

Malego weza

Mysle nad kupnem weza ale niechce takiego co ma 2m chcialbym takiego malego (sznowrówke ;])i zeby taki maly zostal (ciekawe czy takei weze wogule sa ) i dla początkuących i zeby mogl byc w malym terra.

Re: Malego weza

są (masz zdjecia w zalączniku) ale taniej i prosciej nałapać ddzownice przecież wygladają tak samo )))

pppppp ale czy są one dla początkujących terrarystów ? Lampropeltis tringalum jest niewielkim wężem tzn. jak dorośnie to to już nie jest "sznurówka" ale około 1 m. Ale to chyba jest najmniejszy wąż dla początkującego

te ślepuchy są dużo mniejsze i większość życia ryją pod ziemmią a więc ich hodowla nie jest atrakcyjna dlatego to porównanie do ddzownic a male "normalne" węże to np pończoszniki, są podgatunki które dorastają do 60 -70cm i są łatwe w hodowli

Zawak
    Guest

to spoko ale mozesz pppppp mi podac jakas www z tym wezem wiecej fotek opis itd.

Zawak!! tez chcialem cos malego!! ale wczoraj mialem okazje w rakach potrzymac dorosla zbozowke i doroslego chinskiego!! zebys potrzymal na rekach takiego wezyka to tez bys sie zakochal!! teraz tez chce albo zbozowke albo chinczyka

ps jesli chcesz cos mniejszego poczytaj o mahoniowym albo o ponczoszniku. sa male i ponoc dla poczatkujacych

naimaD
    Guest

Ja tak samo myślalem ze chce malego -np:zbożówka ale jak zobaczyłem na zywo i potrzymałem sobie takiego malego a potem takiego 2 metrowego !!!no to powiedzialem jedno nie chce takiej sznurówyyyyyy! !i tobie Zawak tez tak radze !hehehe zobacz i pobądz z różnymi węzykami !!!to zdecydujesz sie na boasa hehehehe

Ja mam thamnophisa radixa ( ponczosznik ) trzymam go w terra 50x30x30 waz ma teraz 49 cm dl, hmm i jak pisal pppppp i max bedzie mial ok 80 cm. Musisz wiedziec tez ze sa to weze ktore wymagaja zbiornika wodnego w ktorym moga sobie swobodnie poplywac moj np ma zbiornik wodny 30x15x15, weze te uwielbiaja plywac czasem jak chce mu dac prawdziwa swobode plywanie daje go do brodzika by sobie poplywal pod stala obserwacja ratownika . Jest to ciekawy waz bardzo ruchliwy. Polecam
    Pozdrawiam Nazer.

Thamnophis radix
    Phyton regius
    Elaphe teaniura

Zawak
    Guest

taki zbozoway maly po jakim czasie osiagnie maksymalne rozmiary?

Uprawnienia umieszczania postów