Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: czyy mleczny nadaje sie na pierwszaego weza?

czyy mleczny nadaje sie na pierwszaego weza?

mam zamiar kupic weza zastanawiam sie na d mlecznym lub zbozowym, podobno zbożowy jest prostszy w hodowli ale czy mleczny nadaje sie na pierwszego weza może polecacie coś innego????

CD/Tombik
    Guest

Re: czyy mleczny nadaje sie na pierwszaego weza?

mleczny wydziela smierdzaca ciecz z kloaki w razie niebezpieczenstwa. COs podobnego do skunksa. A poza tym nie polecalbym trzyamani parki bo wystepuje kanibalizm. Zbozowki lepsze

możesz spokojnie zacząć od mlecznego zdarzaja się osobniki niechcące przyjmować samodzielnie pokarmu lecz to raczej wyjątki większosc je bez problemów młode wężyki są żarłoczne i dosyć szybko rosną co do wydzieliny to owszem zdarza się iz biorąc go na ręke może ''opryskać'' własciciela lecz bez szkody dla niego i jeżeli trzymać to tak jak wspomniał CD/Tombik osobno (jeżeli nie chce się mnozyć) Lampropeltisy potrafią zjeść nie tylko przedstawicieli własnego gatunku ale również inne węże, jeżeli podoba Ci się ten wężyk to spokojnie możesz go trzymać nie obawiając się iz będzie sprawiał jakieś wielkie kłopoty.

Pozdrawiam

a co możecie jeszcze polecić(na poczatek)z niedużych weży oprócz ponczisznika i mohoniwego ????

czy wąz królewski tez wydziela ta śmierdzącą wydzielinę???

tak też wydziela wydzielinę, z niedużych węży np. Nerodie, Heterodony, Eryx, Natrix, Opheodrys, większosc gatunków z tych rodzajów nie przekracza 1-1,5 metra najłatwiej w polsce dostępne będą węże z 1 i ostatniego rodzaju.

Pozdrawiam

CD/Tombik
    Guest

Ja polecam węża zbozowego ktorego sam niedlugo bede kupowal wrecz hurtowo. Mysle ze wogole elaphy sa najfajniejsze i najlatwiejsze w hodowli Mnie szczegolnie rusza wiele odmian barwnych e.guttaty

Uprawnienia umieszczania postów