Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zamknięcie tematu - Niebezpieczne.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Zamknięcie tematu - Niebezpieczne.

Bardzo Wszystkim dziękuję za zabranie głosu w duskuzji o "Liście Zakazanych". Wyszło tego 36 stron. W sobotę i niedzielę postaram się zewrzeć WSZYSTKIE Wasze uwagi w skondensowaną formułę (Oczywiście to też opublikuję w TCP) i prześlę ją do MOŚ.
    Dzięki "sieci" Wszyscy zaistnieliśmy jako "podmiot opiniotwórczy" - 25 ))))))))

Re: Zamknięcie tematu - Niebezpieczne.

Hmm, dlaczego dwie osoby robia taka listę? I bartekg, i ty, Jarku... Znowu jakieś podziały i bezsensy??

Jarek Zajączkowski
    Guest

Nie. Dlaczego? Prosiłem Was o wypowiedzi i je otrzymałem. Jest wiele organizacji i stowarzyszeń, które otrzymały prośbę o konsultacje, Jesną z nich jest PST. Myślę, że wszystkie listy z "mojego tematu" mogą być (powinny być) brane pod uwagę przez Wszystkich Zainteresowanych. Nie wiem dlaczego Bartek powiela temat. Ja po prostu napisałem pierwszy. I tyle.
    Swoją drogą dobrze się dowiedzieć, choć dosyć okrężną drogą, żr PST też zajmuje się interesującą tematyką. Życzę sukcesów dla dobra nas wszystkich.

peper
    Guest

Panie Jarku to jak bedzie z tymi dusicielami : Boa constrictor?! epicrates angulifer?! one tez sa zabronione??!

O.K.

Jarek Zajączkowski
    Guest

SPRAWDZĘ!!!!!!

peper
    Guest

Ok :] mam nadzieje ze bc zostanie wykreslony ...

Avi, żadne podziały
    Jeśli dr Jarek wyśle swoją (no i oczywiście osób które na ww temat się wypowiadały) do ministerstwa i faktycznie zostanie to potraktowane jako 25 opinia to bardzo dobrze.

Wśród organizacji którym przekazana została owa nieszczęsna lista do konsultacji znajduje się m.in. "Salamandra" i wiele klubów ekologicznych. Jak wszyscy wiemy nie mają oni obszernej wiedzy terrarystycznej. Znamy też powszechne nastawienie większości ekologów do terrarystów i zwierząt trzymanych w domach. Stąd im więcej rozsądnych głosów tym większa szansa na doprowadzenie listy do w miare normalnego stanu.

Lista którą publikujemy na stronie PST (Avi, to nie jest moja prywatna inicjatywa ), została przekazana PST w celu konsultacji bodajże wczoraj. Nie wiem skąd różnica dwóch gatunków, jednakże w takiej właśnie wersji została nam przekazana przez MOŚ.

Wypowiedzi w poście dr Jarka napewno zostaną uwzględnione przy opiniowaniu ww listy, niemniej jednak bardzo proszę o zgłaszanie na forum PST konkretnych uzasadnień wykreślenia pewnych gatunków z listy. Nie wystarczy poskreślać. Trzeba to porządnie umotywować.

Przeciez napisalam, ze O.K.. Mnie sie naprawde czasami da cos wytlumaczyc....

No to w takim razie Panie Jarku czekamy z niecierpliwością na kolejne informacje w tej sprawie! Oby nas terrarystów krew nie zalała przez to nasze polskie prawo :-/

Uprawnienia umieszczania postów