-
Re: Zwierzęta niebezpieczne - aktualna lista i prośba o sugestie
Mam pytanie:
jakie inne podmioty zostaly wytypowane do zaopiniowania?
Pozdrawiam
Mark0wy
-
a pogonce australijskie??
sa smiertelne .... dobrze ze surowice maja....wiec to tez trzeba by uszczegolowic
-
Nie wiem,czy zał. nie jest zbyt duży.Spróbuję dołączyć.
pozdrawiam-Piotr S.
-
Nie wiem,czy zał. nie jest zbyt duży.Spróbuję dołączyć.Niestety zbyt duży>70KB.Jestem zbyt słaby w operacjach komp.
Z organizacji do zaopiniowania wymienię m.in.: Dyr.Ogrodów Zool., PROP, GIOP,PKE,LOP,Pro Natura,Salamandra,WWF,Gaja,LKP,IZ PAN, PST, Gł.Lek.Wet.,wojewodowie i wiele innych organizacji związanych z ochroną przyrody,ekologią,biologią. Jeżeli jest taka potrzeba ,to lista opiniodawców zostanie umieszczona na stronie PST, gdzie temat jest kontynuowany.
pozdrawiam-Piotr S.
-
ja bym dodał duze żółwie bo moga palec odgryźć a te wodne mogą utopić.... pluskwiaki jeszcze z rodzaju Platymersi bo moga oślepić, ropuche age bo jak sie ja ugryzie to sie można zatruć, muszki drospophila - bo jak się jedzie na rowerze to mogą wpaść do oka i spowodowac wypadek i jeszcze wszelkie małe jaszczurki - bo jak uciekną to babacia moze dostać zawału......
a tak serio to ciesze się że pominęli m.in. żółwia Helydra serpentina i skolopendry Zapewne po prostu zapomnieli o nich..... skoro skorpiony są, i boa dusiciel......
-
to bylo do Awiki, Lycosa ma smiertelnie jadowitych przedstawicieli.... dziwny pomysl wykreslac je proponujac w zamian Phoneutria ktora nie jest w staniue przegrysc naskorka, wiec pomimo jej bardzo silnego jadu nie stanowi realnego zagrozenia...
-
Lista jest już na forum PST
-
Ale ma przedstawicieli, a nie wszystkie gatunki.... Do dusicieli naleza tez zbozowki. Na liscie znalazly sie wymienione gatunki wezy, to czemu nie pajakow?
-
zbożówki należą do weży właściwych ale oczywiście popieram w 10000%
-
Uprawnienia umieszczania postów