Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: terra - fotki

Mieszany widok

AgnieszkaM
    Guest

terra - fotki

w końcu udało mi sie ukończyć terra lecz zanim wpuszczę do srodka zbożówkę, chciałabym o kilka uwag (czy wszystko jest ok, co ewentualnie zalezy zmienić) chciałabym aby wszystko grało)) proszę o opinie.

Korgan
    Guest

Re: terra - fotki

no a gdzie fotka?

AgnieszkaM
    Guest

teraz powinny wejść

Tribel
    Guest

polecil bym ci zabespieczyc zarowke kloszem z metalowej siatki, tak aby waz nie mial do niej dostepu.

AgnieszkaM
    Guest

jeszcze dwie

AgnieszkaM
    Guest

ostatnie

Bardzo ładne terrarium

Zasugerowałbym zabezpieczenie żarówki - na przykład metalową siatką, żeby wąż nie mógł się wokół niej owinąć w nocy.
    Konieczne też będzie sprawdzenie temperatury - najlepiej włączyć terrarium na 24 godziny i zmierzyć temperaturę w kilku miejscach - to da Ci pojęcie na temat jej rozkładu, czy wąż będzie mógł sobie wybrać właściwą.

Na jednym zdjęciu widziałem wystający ze ściółki kabel grzewczy - powinnaś go zamaskować pod ściółką. W ogóle kabel grzewczy u zbożówki często jest niepotrzebny - jeśli temperatura w pokoju w nocy nie spada za bardzo to można się obyć bez niego.

Pozdrawiam

AgnieszkaM
    Guest

dzięki)) starałam sie I jeszcze pytanko : czy tak zabezpieczona zarówka, nie bedzie rzucac cieni? dziwnie by wygladało takie swiatło "w kratke". jeśli chodzi o kabel wystaje tylko ponad ściółkę część, która pozostaje zimna. Częśc grzejna zakopana jest w ściółce.

Korgan
    Guest

terrarium jest ok gdy założysz siatke nie będzie to już tak dobrze wyglądało najlepiej sprawdz czy wąż tam wejdzie jeśli tak to załurz cieni nie powinno być.

pylius
    Guest

Ja bym sugerował aby żródło światła było bardziej skierowane do środka , w swoich terrariach montuje zaówki albo w 1/3 długości terrarium albo w systemie - 2 żarówki , każda zamontowana w połowie - połowy długości terrarium , aby równomiernie oświetlać.

Uprawnienia umieszczania postów