Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: wiek węża ?

wiek węża ?

od kilku dni mam pytona królewskiego sprzedawca w sklepie zoo powiedziała ze to młodziutka samica ok 80 cm w domu okzało się ze ma 120cm nie mam pojęcia w jakim jest wieku i czy nie zapóźno na zmiane właściciela, nie mam doświadczenia z gadami proszę o pomoc

Re: wiek węża ?

Młodzitka to ona była min 2 lata temu...
    To w 100% dorosły osobnik, może mieć 3-30 lat.
    Atak na frotkę? Nakarm ją 2-3 szurami.
    pzdr

Witaj Evoker

narazie nie chce jeść mam ją dokładnie od piątku wiec nawet nie tydzień z zaleceń sprzedawcy dostała żywą mysz ale nie wykazyje zainteresowania z tym ze mysz jest szara może woli białe ??
    pozdrawiam

Spokojnie, daj jej kilka dni, wieczorem po 22, zgaś światło i wrzuć mysz na 15-20 min. jak nie zechce to moze za tydzień zechce, generalnie jest teraz pora postu u Regiusów.

Miałem podobną sytuacje w sklepie powiedzieli że ma 50 cm a w domu zwierzyłem i ma 80 cm. W jakim moży być wieku?

witaj DJP napewno jeszcze nie jest dorosły bo nie ma pełnego wymiaru ale o szczegółach nic nie wiem z tego co czytałam wielkość węża warunkuje wiele spraw nie tylko wiek ale u regiusów ok 100cm minimum by był dorosły a max 180

Tyleże nie jest dorosły to wiem ale byłem ciekaw w jakim jest wieku. I może ktoś wie w jakim wieku można z dużą dokładnośćą płeć regiusa?\

Uprawnienia umieszczania postów