Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: rzdkie dusiciele

Re: rzdkie dusiciele

Dyskusja ta powinna się już zakończyć, i tak się chyba stało. Dużo odmiennych zdań, komentarzy i chyba coolary oczyszczony z zarzutów, podobnie kolejna ofiara tych postów - Pylius. W sumie Michał (coolary) jeżeli będzie posiadał węże z rodzaju? Corallus czy też Morelia bedzie miał czym się pochwalić, ale narazie nie wypisuje postów typu: będę miał Morelie i Corallusy. Znam wiele ludzi z tego forum posiadających bardzo rzadkie gatunki np. własnie dusiecieli, i większość nawet nie wie o ich istnieniu. I o co tu w ogóle chodzi? Dogryzanie każdemu na każdym kroku, byle wybić się z szarego tła... Czy to chodzi o dobro zwierząt? Pisząc posty chyba nic zdziałać nie można ...

Pozdrawiam
    Leny

Wiecie co , ilosc postow zainteresowala mnie ze wkoncu przeczytalem co tu sie dzieje bo jakos sie ociagalem z tym.I jak zwykle zaczal wszytsko Tribel ale chyba wszyscy sie przyzwyczaili do tego , ze on zawsze nie pisze na temat tylko po to aby kogos zjechac bo mysli , ze nie wiem kim jest ale nie ma sensu zwracac na niego uwage bo kazdy juz wie co on to za jeden.Nie rozumiem tylko po co to wszystko , coolary zadal zwykle pytanie a tu zaczelo od tego ze to do szpanu i nagle Rad przyczepil sie do pyliusa jak to juz nie pierwszy raz na tym forum ktos to robi.Ja czytajac Twojego posta od razu wiedzialem , ze chodzi Ci o pyliusa i kazdy inny pewnie tez.Nie rozumiem co Wy od Niego chcecie ,podpisuje sie pod tym co napisal Nazer ,ze nie raz sluzyl pomoca i pewnie kazdy to zdazyl tu zauwazyc.Mozliwe , ze juz niedlugo z nazerem bede u pyliusa i zobacze jego pupili ale jedziemy tam tylko po to aby poklachac i przy okazji zobaczyc jego "dzielo" a nie po to aby sie przekonac czy ma dobre warunki ,co trzyma itd.ale razem z nazerem obiecujemy ze jak wrocimy to wyryjemy tu duzymi literami to co zobaczymy i niech wtedy jeszce tylko ktos sie Go doczepi.Jak to wszytsko czytam to tylko wydaje mi sie ze piszecie to z czystej zazdrosci jeden chce byc madrzejszy od drugiego.Niech sie lepiej nie odzywa jak nie ma zamiaru odpisac na danego posta a nie zaczyna obrazac wspomniane juz osoby. Maze w koncu kiedys co poniektorzy zmardzeja.pozdrowienia
    Sorry coolary ale miom postem tez nie otrzymales odpowiedzi na Twoje pytanie ale chcialem napisac co o tym mysle. pozdrawiam

slavek
    Guest

Witam!

hm ja mysle , ze ludzia sie nudzi i nie maja co robic dlatego tak na wszytkich jada

a tak pozatym , kazdy moze hodowac co mu sie podoba i co chce w koncu to jego sprawa , i nie powinlo to nikogo obchodzic co ktos ma.

A to ze jedziecie na wszytkich, to chyba z zazdroscic )

ps. to jest moje zdanie tylko i wylacznie. teraz pewnie , zaczniecie jechac na mnie i bedzie kolejne "10" postow typu ze chce zaisntniec na forum itd....

pozdrawim wszytkich, a szczegolnie Pyliusa

El Shuya
    Guest

Wśród tej do niczego nie prowadzącej dyskusji chciałem zaznaczyć iż hodowla (jak to określacie) rzadszych gatunków węży wiąże się często z pionierstwem w dziedzinie postępu i rozrodu "rzadsztch" gatunków.
    Hodowlą gadów zajmuje się już 10 lat i z tego co pamiętam to 10 lat temu Sinaloe kosztowały fortune i były nie do zdobycia.A dzisiaj dzięki uwczesnym "szpanerom" sinaloe są powszechnie dostępnym wężem,który jest regularnie mnożony w hodowlach i nie ma potrzeby go specjalnie odławiać - o ile to korzystniejsze dla naszej matki natury.
    Ja myśle że to oto chodzi aby zminimalizować odłowy i niszczenie środowiska naturalnego więc nie potempiam tych którzy mają "żadkie węże" a podziwiam tych którzy wydali ciężkie pieniądze na parkę i dołożą wszelkich starań aby je mnożyć.

wodz
    Guest

ja mam pare pytonow boeleni i antchietae i sie nie chwale..

Witam. Po przeczytaniu tej dyskusji aż włos jeży się na głowie. Po pierwsze zauważyłem,że Tribel rzeczywiście ma pusto pod czaszką, po drugie nausz sie Tribel ortografii jeśli chcesz się wypowiedzieć i nie chrzań,że to jest nieważne. Rad ty chyba też dostałeś kiedyś młotkiem po łbie, wiec postaram się na was przymknąć oko.
    Reasumując dyskusja zeszła totalnie na inne tory i pokazała tylko tyle :kto jest ograniczony lub nawet cofnięty umysłowo a kto nie!!!
    Całkowicie zgadzam sie z pylisusem. Myśle Pylius ,że wielu zazdrości Tobie twej wiedzy o wężach i ośiągnięc.Mam nadzieje,że się kiedyś poznamy.
    Pozdrawiam wszystkich " NORMALNYCH". Cześć

Sory za długa nieobecnośc ale nie miałem wejścia do netu. Dziekuje bardzo wszystkim którzy sie za mna wstawili. Moim zdaniem przygoda z terrarystyka powinna zaczynac się od mahoniówek i guttat. Ale jezeli ktoś siedzi juz w terrarystyce ponad 5 lat (ja na przykład) to człowiek stara sie szukać nowych wyzwań. A rozmnozenie np. Moreli viridis lub Corallus caninus zalicza się do wielkich sukcesów hodowlanych. Na szczęście sa jeszcze ludzie którzy to rozumieja......

Uprawnienia umieszczania postów