Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Terra dla boaska

Mieszany widok

delta
    Guest

Terra dla boaska

mam pytanko

mam zamiar zrobić terra dla mojego 2 letniego boasa o wymiarach
    dł. 200, szer.100, wys.140, jak myślicie czy jak urośnie do 2,5m czy nie bedzie za male dla niego.

Dzięki za wszystkie porady

Re: Terra dla boaska

jest pewna zasada-im wieksze tym lepsze... Mysle jednak,że terrarium o tych wymiarach wystarczy. Nie zapomnij o duzej ilosci polek itp ,zeby zwiekszyc powierzchnie wewnętrzna scian.

większego nie potrzeba jest super sam bym takie chciał dla swojego ale narazie warunki lokalowe nie pozwalają (co sie wkrotce zmieni )
    moje tera dla 5 - letniego boa ma 120 x 100 x 70 (jest tam pare półek,korzeń gałąż i basen i wężyk ma sie nieżle)

delta
    Guest

wielkie dzięki za opinie
    chciałem boaskowi zrobic wyzsze terra ale ze wzgledu na umiejscowienie
    ( na półpiętrze ) mam tylko 140 wysokości, ale wynagrodze mu to długością -)

Dzięki i wesołych świąt

delta
    Guest

pppppp jak duży jest twój boa ??

hej
    jeden ma 2,2 m a drugi 1,5 metra

Moj boas ma okolo 70 cm bo niezabardzo daje sie zmierzyc teraa 90x50x60 , i jestem ciekaw czy jest jakis przepis albo sposob zeby boas dobrze wyrosl np na 3,4 metry

naimaD
    Guest

NO wiesz dobre odzywianie i duze terra !!:-))) to jedyny przepis na sukces! no i oczywiście dobry materiał genetyczny !:-)

delta
    Guest

Mój boas w maju skonczy 2 lata a mierzy około 1,5. trudno jest ja zmierzyc ale ładnie rośnie i jest zdrowa. teraz kupiłem UV choć na początku nie byłem przekonany ale juz po tygodniu wybarwila sie bardzo ladnie no i wiecej sie rusza.

Uprawnienia umieszczania postów