-
Re: Co z myszami?
Ja nie mam takiego problemu (narazie) bo moja zbozowka jest mala (40 cm) wiec dotaje jedno dniowe oseski a jak nie zje ( a przez pierwszy miesiac od kupna nie jadla) to karmie nimi ptaszniki bo mam ich 10 z czego 5 jest juz w stanie zszamac takiego oseska bez problemu :-) probl;em pewnie sie pojawi jak ptaszorki juz tez nie beda chcialy jesc
-
Oczywiście, takie męczenie nie wchodzi w grę. Najwyżej jak zwierzę bedzie za duze odniose do sklepu. Może więc ktos mógłby mi powiedzieć, jak (i czym) karmic takie maleństwa przez te kilka dni, az gadzina nie nabierze apetytu?
-
Chyba nie widziałaś nigdy myszy małej (zwierzątka o długości ciała 1cm, a przy tym średnicą otwartego pyszczka 1,5-2 mm Powodzenia w karmieniu). Tego cie nie da odkarmić, to jest rola ich matki i napewno sobie z tym nie poradzisz. "jak (i czym) karmic takie maleństwa przez te kilka dni, az gadzina nie nabierze apetytu?". Sprostuje to zdanie nie wiesz co je każdy mały ssak ? MLEKO i napewno w przypadku noworodka nie będą to kilka dni tylkokilka tygodni (około 3) bo właśnie myszy w takim wieku zaczynają podszkubiwać coś samodzielnie, co nie znaczy że już nie mają chęci na mleko matki.
A jeżeli chcesz kupić lub kupiłaś węża, a żal ci myszy to nie wiem jak go będziesz karmić.
-
Hmmm, nie o to chodzi, że zal mi myszy. Miałam juz duzego toke i takze czasami dostawał noworodki. Po prostu co innego jest obserwowacć weża a co innego samemu zabić mysz. Wiem, że odzywiaja sie mlekiem- chodziło mi o podanie jakie to ma być mleko i ew. z jakimi dodatkami. A co do karmienia mozna by uzyć pipety lub małej strzykawki. I nie musi to byc kilka tygodni, lecz okres dopuki gadzina nie nabierze apetytu.
-
1. Mleko normalne tłuste 3.2 %
2. Jak Ci się chce bawić pipetą i strzykawką to czemu nie, ale wątpie że coś z tego będzie.
3. Mówiąc nabierze apetytu nie wiem co masz na myśli chyba to, że samo zacznie jeść,a jak już wcześniej pisałem mysz zaczyna sama jeść po około 3 tygodniach.
4. Czy nie możesz poprostu włożyć do woreczka i do zamrażalki ? To jest śmierć w 2-3 min. Napewno mało bolesna
-
Dopoki wąż nie nabierze apetytu
-
A inni jak sobie radzą z tym problemem, bo nie chce mi się wierzyć, że wszyscy mają hodowle karmowe, albo hodują tyle gadów, że karma się nie marnuje.
Pozdrawiam i Spokojnych Świąt.
Uprawnienia umieszczania postów