Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Co z myszami?

Re: Co z myszami?

Ja nie mam takiego problemu (narazie) bo moja zbozowka jest mala (40 cm) wiec dotaje jedno dniowe oseski a jak nie zje ( a przez pierwszy miesiac od kupna nie jadla) to karmie nimi ptaszniki bo mam ich 10 z czego 5 jest juz w stanie zszamac takiego oseska bez problemu :-) probl;em pewnie sie pojawi jak ptaszorki juz tez nie beda chcialy jesc

AgnieszkaM
    Guest

Oczywiście, takie męczenie nie wchodzi w grę. Najwyżej jak zwierzę bedzie za duze odniose do sklepu. Może więc ktos mógłby mi powiedzieć, jak (i czym) karmic takie maleństwa przez te kilka dni, az gadzina nie nabierze apetytu?

Chyba nie widziałaś nigdy myszy małej (zwierzątka o długości ciała 1cm, a przy tym średnicą otwartego pyszczka 1,5-2 mm Powodzenia w karmieniu). Tego cie nie da odkarmić, to jest rola ich matki i napewno sobie z tym nie poradzisz. "jak (i czym) karmic takie maleństwa przez te kilka dni, az gadzina nie nabierze apetytu?". Sprostuje to zdanie nie wiesz co je każdy mały ssak ? MLEKO i napewno w przypadku noworodka nie będą to kilka dni tylkokilka tygodni (około 3) bo właśnie myszy w takim wieku zaczynają podszkubiwać coś samodzielnie, co nie znaczy że już nie mają chęci na mleko matki.
    A jeżeli chcesz kupić lub kupiłaś węża, a żal ci myszy to nie wiem jak go będziesz karmić.

AgnieszkaM
    Guest

Hmmm, nie o to chodzi, że zal mi myszy. Miałam juz duzego toke i takze czasami dostawał noworodki. Po prostu co innego jest obserwowacć weża a co innego samemu zabić mysz. Wiem, że odzywiaja sie mlekiem- chodziło mi o podanie jakie to ma być mleko i ew. z jakimi dodatkami. A co do karmienia mozna by uzyć pipety lub małej strzykawki. I nie musi to byc kilka tygodni, lecz okres dopuki gadzina nie nabierze apetytu.

1. Mleko normalne tłuste 3.2 %
    2. Jak Ci się chce bawić pipetą i strzykawką to czemu nie, ale wątpie że coś z tego będzie.
    3. Mówiąc nabierze apetytu nie wiem co masz na myśli chyba to, że samo zacznie jeść,a jak już wcześniej pisałem mysz zaczyna sama jeść po około 3 tygodniach.
    4. Czy nie możesz poprostu włożyć do woreczka i do zamrażalki ? To jest śmierć w 2-3 min. Napewno mało bolesna

AgnieszkaM
    Guest

Dopoki wąż nie nabierze apetytu

A inni jak sobie radzą z tym problemem, bo nie chce mi się wierzyć, że wszyscy mają hodowle karmowe, albo hodują tyle gadów, że karma się nie marnuje.
    Pozdrawiam i Spokojnych Świąt.

Uprawnienia umieszczania postów