-
regius karmienie
mam regiusa ma już około 90 cm czy jedna duża mysz co 5 -6 dni wystarcza czy może dawać 2 myszy tylko rzadziej ?
-
Re: regius karmienie
Witaj
To raczej zależy od twego węża, ile i czy w danym czasie bedzie miał ochote zjeść gryzonia.
Zazwyczaj karmi się takiego "podrośnietego" pytona 1-2 'a myszami i małymi szczurami w tej samej ilości ( ewentualnie chomikami i myszoskoczkami ) co 1-1,5 miesiaca, i to wzupełności powinno wystarczać.
Jeśli twój wąż chetnie przyjmuje pokarm ,to masz szczęście bo te węże nie chetnie jadają , i czesto sie zdaża że w okresie zimowym bardzo żadko jedzą. Mój np. tylko tuż po wylince.
Ps. Jeśli twój regius cieszy się dobrym apetytem to uważaj nie przekarmiaj do.
-
Ja swojemu 85cm constrictorowi ostatnio zacząłem dawac 2 myszki raz na tydzien!!!!!I chyba bardzo mu smakuje!!
-
on nie narzeka i chętnie je co 5 dni średnio-dużą mysz
-
Ja w takim wieku / rozmiarze podawałem młode szczury lub 3-5 myszy co 10-14 dni.
-
Czy przy podawaniu 2-3 myszy, dajecie je razem do terra czy jak wąż zje jedną to wrzucacie następną?
-
Wydaje mi sie ze wrzucanie regiusowi np. 3 myszy naraz nie jest dobrym pomyslem.Regiusy koncentruja sie na jednej zdobyczy , a pozatym gryzon moze byc agresywny i zaczac kasac weza podczas polykania pokarmu.
Ja swojemu daje jedna po drugiej.
Pozdr.
VooDoo
-
Evoker jak tam Pytonica i jej jajka?
-
-
Mam pytanie czy twoj pupil jest z fermy czy z odlowu. Sam mam problem z karmienien regiusa moze cos mi doradzisz .Pozdrawiam pietras
Uprawnienia umieszczania postów