Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zimowanie

Mieszany widok

Bartek F.
    Guest

Zimowanie

Witam. Mam pytanko??

Jeśli nie chcę rozmażać boa duciciela czy muszę go zimować?

Trochę dziwne pytamie mianowicie:czy jak nie będę zimował boa czy to wpłynie na jego długość życia (chodzi mi o to czy będzie krócej żył)?

Pozdrawiam wszystkich terrarystów.!!!

Re: Zimowanie

nie bedzie żył krucej i nie musisz stosować ''typowego zimowania'' ale możesz zniżyć im temperature do np. 20 stopni chyba to na tyle.

Pozdrawiam

Bartek F.
    Guest

Czyli jak chcem zimowaś to wystarczy np. 20 stopni

tak tzn. to sie nie nasywa takim zimowaniem obniżasz tylko temp. boa występują w klimacie gdzie nie ma zimy i nie muszą zimować jak węże europejskie albo jeszcze inne które muszą zimę przetrwać.

Pozdrawiam

Bartek F.
    Guest

Dzięki POZDRAWIAM

boa się nie zimuje !!!!!!!
    Jezuniu najpierw poczytajcie trochę o hodowli posiadanych zwierzaków oraz dowiedcie się jak najwiecej o jego naturalnym środowisku i klimacie jaki w nim występuje (to jest podstawa) i posiadając taką wiedzę zna się odpowiedzi na prawie wszystkie nurtujące pytania

Bartek F.
    Guest

ppppppp spoko jeszcze go nie mam , dopiero zbieram informacje niezbędne do praeidłowej hodowli

to chwali ci się takie postępowanie
    wejdz na www.zwierzakip.prv.pl masz tam trochę o tych wezach

pppppp poczytaj uważnie posty tu nie ma mowy o tzn. ''typowym zimowaniu'' tylko obniżeniu temperatury, węże z rodzaju Trimeresurus też o ile mi wiadomo nie zimują w naturalnym środowisku a w niewoli aby rozmnożyc jest pożądany spadek temperatury więc przeczytaj uważnie a potem sie wypowiadaj.

Pozdrawiam

pytanie : Jeśli nie chcę rozmażać boa duciciela czy muszę go zimować?
    odpowiedz NIE !!!
    i wszystko jasne

termin zimowanie odnośi się do węży zapadających w hibernację a nie do okresowego obniżenia temp

Uprawnienia umieszczania postów