Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: CITES

Jarek Zajączkowski
    Guest

Re: CITES

To jakaś totalna paranoja....... Jeśli tak wygląda u Ciebie procedura rejestracyjna to nikt więcej nie zdecyduje się na rejestrację - pomysł z protestem na ręce Prezydenta Miasta bardzo dobry - spróbuj zainteresować Twoją sytuację kogoś z prasy (lub innego medium) - dobry "kopiący" artykuł bardzo się przyda -

naimaD
    Guest

;-))))))))))) pomyśł z pytonem siatkowym a oooo albo z tygrysim wydaje mi sie najlepszy do zrealizowania !!PYLIUSIE!!tylko daj znac kiedy bedzie ta sesja !!wpadne i sie pośmieje!!z reakcji zapalonych urzedowych fotografów!:-)+ dzielnicowy!
    a tak powaznie no to wiecie 95% polaków jak słyszy wąz no to panika w oczach -wydaje im sie i są tego święcie przekonani ze węże gryzą i dusza wszystko co sie rusza!))) Więc reakcja dzielnicowego mnie nie dziwi jego obowiązkiem jest dbanie o porzadek i bezpieczeństwo na osiedlu ---ale poprostu brakuje mu wiedzy!!!!i wydaje mu sie ze ma racje!!a jak pogada z kilkoma babciami na klatce no to jest tak naładowany własną racja ze szok!heheh przybiera postac dozorcy jadowitego!:-)
    A sprawa urzedników jest naprawde karygodna !rozumiem pani ktora zajmuje sie 20 lat sprawami budowlanymi w urzedzie !oki ona moze nie wiedziec co to jest cites ale pani w ochronie środowiska!!!WSTYD!!
    TO ONI NAS POWINNI POUCZAĆ A NIE MY ICH!
    "jaki sie ma szacunek do szefa jesli wiesz ze on jest głupszy od ciebie"
    hehehe zdanie z życia wzięte !!hehehehe---I włąsnie taką mamy administracje w naszym kraju!

to niestety prawda...

Zabawne jest to ze ludzie wymagaja czegos jak sie okazuje o czym nic nie wiedza, jak mozna byc urzednikiem w wydziale ochrony srodowiska i nie wiedziec o czym takim jak CITES, ale to kolejny przyklad szarej rzeczywistosci w naszym kraju.
    ps. jak juz dopuscisz do tego by robili fotki twym gadom to powiedz niech sciagna buty, bo jesli oni utrudniaja ci zycie to ty utrudnij im przynajmniej przy rozwiazywaniu butow. )))))
    Pozdrawiam Nazer.

pylius
    Guest

Z tego co mi wiadomo to mam obowiązek zarejestrować węże, które tego wymagają - a więc robie to, co mam obowiązek zrobć a oni mi mówia, że mam kłopoty hehe . Znak kilku ludzi z mediów , szukam nadal innych - być może uda się ich ośmieszych

Marcin .P
    Guest

Życze powodzenia z tymi fotografami , nie przejmuj się jak ja w swoim mieści chciałem lega zarejestrować i powiedziałem że ma ok. 2 lat to gościu z wydziału ochrony środowiska wyjechał z tekstem że musze go dac na kwarantanne , i powiedział że jeśli nie był urodzony w kraju to żebym siedział cicho. Pewnie zrozumiał że go sam przywiozłem , a nie kupiłem w sklepie .

Do Marcina P.

Witam
    Ja również jestem ze Skierniewic i zamierzałem w niedalekiej przyszłości zarejestrować swoje zwierzaki, ale skoro piszesz że siedzą tam tak niekompetentni ludzie to nie wiem czy ryzykować ?

A możesz podać adres znajomego :-]

Chciałem jeszcze dodać, że dużo zależy od podejścia urzędnika do swojej pracy, jeżeli pracuje tylko dla wypłaty i w poniedziałek myśli "byle do piątku" to niestety ale ktoś taki nigdy nie zmądrzeje. A jeżeli lubi swoją pracę, kontakt z ludźmi, udzielanie porad itp. a przede wszystkim gdy jest dumny jak klient wychodzi z biura zadowolony to nie ma lepszego urzędnika. Wiem to z doświadczenia, miałem też kiedyś taki przypadek, że klient zadał mi pytanie, na które nie potrafiłem dokładnie odpowiedzieć, więc poszedłem do swojej szefowej dowiedziałem się co i jak i następnym razem nikt nie mógł mnie zagiąć w tym temacie Tak czy inaczej Pylius zagnij ich prawem i już.

Cześć.

jest jedna rzecz, którą możesz zrobić.
    Poproś ich o pokazanie aktów prawnych, na podstawie których chcą zrobić zdjęcia wszystkich Twoich węży.
    Jeśli pokażą Ci taką ustawę albo rozporządzenie - proszę bardzo, mają prawo do fotografowania.

Chcesz być w zgodzie z prawem i upewniasz się jakie są prawne podstawy do fotografowania przez nich Twoich zwierząt - to Twoje prawo. Oni również chcą działać zgodnie z prawem - niech zatem pokażą gdzie jest napisane iż mają przyjść, fotografować zwierzęta.

Możesz też, wydrukować pełen tekst konwencji waszyngtońskiej i rozporządzenia w sprawie CITES - znajdziesz go tutaj:
    http://www.mos.gov.pl/cites-ma/
    jest to oficjalna strona internetowa Ministerstwa Środowiska - to gdyby mieli wątpliwości czy Ministerstwo Środowiska istnieje

Mam nadzieję, że to pomoże
    Daj znać, jak toczy się sprawa

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów