Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: CITES

Re: CITES

Decyduj się na kontakt z prasą lub TV tylko w ostateczności. Żądaj wszystkich pytań i decyzji na pismie, tak aby w przypadku konfliktu mozna było udokumentować fakty i poddać je interpretacji prawnej. Postaraj się już nawiązać kontakt z kims przyjaznym w prasie.
    Pamiętaj że gazety żerują na nieszczęściu i dla nich obojetne jet czy winny będziesz Ty czy urzędnicy!
    Ostatnio jest nagonka na 'trzymaczy' zwierząt egzotycznych.
    Ja złożyłem wniosek, mam potwierdzone kopie i to tyle co zamierzałem zrobić, piłeczka po Ich stronie, mamy obowiązek zgłaszać do rejestracji a wpisu dokonuje urząd jezeli nie wie jak to ich problem, jezeli wniosek jest nieprawidłowy lub niekompletny to tez maja obowiazek Cie powiadomić.
    Powodzenia

dr Robert
    Guest

Evoker napisał słusznie. Z tego typu urzędnikami sie nie rozmawia, urzędnikom pod nos podstawia się pisma (zawsze trzeba mieć kopię, aby na niej przybili Ci pieczatkę, że piosmo odebrali) i żąda od nich odpowiedzi na piśmie. Żaden urzędnik nie ma prawa "zwiedzać" mieszkań bo mu się tak chce. Powodzenia !

Marcin .P
    Guest

Re: Do Kamaczoo od Marcina P.

nie jestem ze Skierniewic ale z Sochaczewa
    Pozdrawiam skierniewice

Ustaliłem jedną sprawę: urzędnik ma prawo w obecności Policji wejsc do mieszkania gdy dochodzi do podejżenie popełnienia przestępstwa bądź na zawiadomienie sąsiadów tzw wezwanie.
    Niebezpieczne zwierzęta np niektóre rasy psów są uznawane jako 'niebespieczne narzędzia'..... i ich niesfornośc jest prestępstwem podlegającym karze.
    Pamiętaj o pretekst do wejścia do mieszkania jest łatwo, zwłaszcza że praca dzielnicowego polega na zbieraniu informacji o mieszkańcach, a jego opinia długo funkcjonuje w papierach.
    Duże niebezpieczeństwo to nalot Sanepidu bo oni zawsze coś znajdą, zawsze rządaj decyzji na pismie!

Evoker ma racje. Uważaj na Sanepid. Słyszałem od osub które potrzebowały ich zgody na różne rzeczy że potrafią sie przyczepić do nie zakręconego kranu albo do braku wycieraczki przed drzwiami. Ciebie sie o takie rzeczy pewnie sie nie bedą czepiać (chociaż w tym kraju wszystko jest możliwe) ale mogą zwracać uwage na równie błache rzeczy.

Uprawnienia umieszczania postów