-
Re: CITES
Nom żeby nie wiedzieć co to jest CITES???
-
Można nie wiedzeć co to jest CITES (u mnie w okolicy nie znam osoby oprucz mnie która wie co to jest) ale w tedy kiedy ogląda sie węże w ZOO a nie jest sie urzędnikiem w ministerstwie środowiska. Większość urzędników to idioci.
-
Jeżeli nie chcesz wojny to zbierz wszystkie akty prawne, dowiedz się co mogą a czego nie (ja o zdjęciach nie słyszałem, ale co kraj to obyczaj) rzuć im w twarz, zaśmiej się szyderczo i kasuj ich przy każdym pytaniu. Jest oczywiście jeszcze jeden sposób wymagający WIELKIEJ cierpliwości, a mianowicie znościć całe to chamstwo i głupie uwagi. Wiedz o tym, że jak już zagłębią się w temat to będą mówili, że oni to wszystko wiedzieli i będą się wymądrzać. To też musisz znieść niestety. Wtedy zrobią się trochę milsi i może nawet zamienicie parę słów na wspólny temat :-D Wybór należy do ciebie
-
Zastanawiam mnie jeszcze jedno , ustawa mówi:
"Zabrania się posiadania zwierząt drapieżnych lub jadowitych poza placówkami takimi jak Zoo czy Cyrki "
Wiec węże z wyciętymi gruczołami są legalne czy nie ? A jeśli mam na nie certyfikat opracji?
Pewien dochodzeniowy powiedział mi że te z wyciętymi moge mieć , ale wole w domu trzymać tylko węże zbozowe :-)
Poza tym , zamiast zająć się przestępczością lub poprawkami w prawie to się terrarystą do domów noszą :|
-
Pylius następnym razem jak przyjdą to przewieś pytona (tylko tego śmiertelnie jadowitego ) przez szyję i otwórz drzwi oraz zaproś państwa do środka i powiec że wąż zna tylko Twój zapach i niech troszkę uważają bo dzisiaj bardzo kąsa ale tak ogólnie jest ok.
-
Dzielnicowy nawet się bał do pokoju wejść, ale to ciekawe rozwiązaniu BRAKUS, będę mieć pewnie jeszcze okazje aby się przekonać.
-
Salem - masz racje , przygotuje co trzeba i będę walczyć jak lew o swoje prawa ,oni maja obowiązek zarejestrować mi morelie i w zasadzie to oni powinni sie zastanawiać co z tym zrobić a nie mnie nachodzić w taki sposób. Dzięki za rady.
PS. Zamiast sie trudzić mogli by urzędnicy dać znać - podeśle im fotki
-
Zaden problem-pożycz od kogoś pytona siatkowego,wpuść luzem do pokoju i powiedz im,że mogą se fotografować : ))
-
Mój znajomy ma kilka pytonów luzem w pomiesczeniu gdzie jest licznik energii-zgadnijcie dlaczego tak mało płaci za prąd-hehe.
-
Jeśli chodzi o strach przed zwierzętami to mój znajomy miał 2 prwaie 2m legwany zielone i w lato wypuścił je na dwór (ma spesjalnie zabezpieczone podwórko żeby nie uciekły). Nie mieszka w zbyt bezpiecznej dzielnicy i okradli prwaie wszystkie doby na jego ulicy a do niego nawet nie zajżeli a dom ma niczego sobie.
Uprawnienia umieszczania postów