Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Jak chwytać węża ?

Mieszany widok

Marcin Ratajczak
    Guest

Jak chwytać węża ?

Witam jak już wiecie mam młodą zbożówkę mam ją dopiero tydzień i musi się przyzwyczaić do mnie i do terra.

Ale mam do Was pytanie czy macie jakiś sposób na łapanie swojego węża i branie go na ręce ?

Moja zbożówka zawsze jak wkładam rękę do terra stoi nastraszona i chce mnie kąsać, ale jak już ją chwycę i podniosę to jest spokojna i spokojnie pełza sobie po ręce.

Chodzi mi o to czy to normalne zachowanie czy może łapiecie je bliżej ogona albo bliżej pyska jak Wy to robicie albo czy to poprostu kwestia czasu i wąż sam do Was przychodzi ?

CD/Tombik
    Guest

Re: Jak chwytać węża ?

Dziekie węże łapie się przy samym pysku zeby nie mialy mozliwosci kąsania. Ja jak w zoologiku brałem węża na ręke to sam mi wpełzał.

...:James:...
    Guest

Mi tak samo jak u CD/Tombik`a jak brałem w sklepie zoo to sam wełzł na ręke, a jak sie zbliżało do jego terra to sam przychodził do "dżwiczek"

CD/Tombik
    Guest

Jeśli wąż jest dziki a musisz go koniecznie złapac to łap w poblizu głowy aby nie ukasił. Jesli waz jest rroche oswojony a zlapac go chcesz tylko i wylacznie dla frajdy nie z przymusu to waz sam ci wpelznie na reke. Wsadz mu do terrrarium swoj podkoszulek a on bedzie Cie kojarzyc z niczym nie biezpiecznym.

Marcin Ratajczak
    Guest

Mam mu wsadzić swoją koszulkę by się przyzwyczaił się do mojego zapachu ?
    Tak się osfaja węża ?

Mój wąż jest mały ma 40cm to mała zbożówka.

doro
    Guest

a przypadkiem niema wylinki??

Marcin Ratajczak
    Guest

Nie, już miał dwa dni temu

CD/Tombik
    Guest

Tak wsadz mu swoj podkoszulek do terrarium... Zobaczysz po pierwszych dniach beda efekty w oswajaniu

Tylko niech ten podkoszulek niebedzie czasem wyperfumowany !
    A co do lapania weza to nie lap go tylko kolo glowy jak go podnosisz tylko np. kolo glowy i gdzies mniejwiecej na srodku.

Pozdr.
    VooDoo

doro
    Guest

nawet jak by cie dziabna to i tak nic nie poczujesz bo ci nic taki maluch nie zrobi wiec bez obawy wez go na rece ja mialem tak statmio z E.climacophora a ten to ma 90 cm i mial farta dziabna mnie ale one sa z regoly agresory

Uprawnienia umieszczania postów