Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: zachowanie obronne, przyjmowanie płynów

Mieszany widok

zachowanie obronne, przyjmowanie płynów

Mam mojego pytonka juz 5 dni ale nadal przejawia zachowanie obronne wobec mnie czy to normalne co mam zrobic zeby znikła ta metoda obrony ???
    Czy oprócz tego ze przebywa w baseniku z woda to nie widzialem zeby kiedys pił wode czy mozliwe zeby nie przyjmował płynów ???

lady_lady
    Guest

Re: zachowanie obronne, przyjmowanie płynów

jaki pytonek ? nie napisałeś

pewnie to pyton krolewski, a jego zachowanie jest jak najbardziej normalne pytonu potrzebuja troche wiecej czasu jak 5 dni na aklimatyzacje i jego odruchy obronne co w przypadku pytonow krolewskich jest zwijanie sie w "kule" sa calkowicie naturalne. Znam ludzi ktorym pytony oswajaly sie 2 miesiace. wiec cierpliwosci. A jesli przebywa w basenie z woda to napewno pije tylko pewnie nie miales jeszcze okazji tego zobaczyc. Wiec jak narazie nie ma powodow do zmartwien
    Pozdrawiam Nazer,

albo bedzie mial wylinke
    moj lubi siedziec w basenie jak mial za sucho przed wylinka

a wode rzadko pije

Cze.
    Musisz sie uzbroic w cierpliwosc...
    Moj Regius oswajal sie 2 miesiace , wiec nieprzejmuj sie , przejdzie mu
    A co do wody to moj np. wogole nie siedzi w basenie (chyba raz go widzialem jak wszedl na chwile).To samo jest z piciem wody.Widzialem go dopiero pare razy pijacego wode , moze pije czesciej ale trudno to zaobserwowac...A skoro twoj siedzi caly czas w wodzie to napewno ja pije , o to sie nie musisz bac .

Pozdr.
    VooDoo

Uprawnienia umieszczania postów