-
Re: Węże Zbożowe
No już trudno :-(
Nigdzie nie mogłem dostać w Poznaniu a nie mam możliwości wyjazdu na giełdę do Łodzi czy Katowic.
W żadnym sklepie w Poz. nie były one mniej niż 200zł jeden więc i tak się cieszę, że mam za 350zł dwa.
Właśnie jade do zoologicznego kupić na tył terra tapete jakiś fajny basenik i jedną z żarówek muszę kupić większą myślę, że 40W
Bo na 20W ma 25st C nie wiem czy to dla małych węży dobrze czy źle
Jaką powinny mieć temperature ?
Pozdrawiam
-
-
Re: Węże Zbożowe wylinka
Skoro ma mętne oczy to za ile będzie miał wylinkę ?
od 2 do 7 dni nieraz
Jak długo będzie ona trwała ?
razem z metnymi oczmi cos okolo 1,5 tygodnia
Co ile młoda zobożówka 40cm ma wylinkę ?
okolo miesiac zalezy jak czesto karmisz
Co mam robić jak ma wylinkę ? (zraszać go wodą ?)
weza nie ale terrarium tak aby byla duza wilgotnosc i skora bez problemu zeszla
Czy mogę go brać na rękę ?
odradzam daj wezowi spokuj
Co mam dawać do jedzenia, czy mogą to być kawałki serc kurcząt albo piersi kurcząt i w jaki sposób je podawać ?
W mini Zoo powiedzieli, że jeszcze noworodków mysi nie jedzą :-(
n to pytanie ktos inny ci odpowie
-
Re: Węże Zbożowe wylinka
Myśle że niezbyt dobrze zrobiłeś kupując węża który jeszcze nie je noworodków, możesz mieć z nim problemy, ale nie koniecznie (tak poza tematem to sprubuj dać mu noworodka, w Skalarze czyli sklepie niedaleko mnie była zbożówka około 35cm i jadła już noworodki)
-
Re: Węż Zbożowy
NIe wim co mam zrobić
Mój wąż ma 26st C siedzi w kącie zwinięty i nic nie robi :-(
Hmmm zastanawiam się czy on wie gdzie jest woda bo skoro wogole nie pełzał to nie wiem czy wie, bo jak mam mieć wylinkę to chyba powinien siedzieć w wodzie.
A może jest głodny nie wiem czy zostawić mu noworotka lub jakieś serce z kurczaka na tacce ?
I nie wiem czy to wina wylnki bo nawet nie wiem czy ją ma :-(
Jak chce go dotknąć to atakuje :-(
Co mi poradzicie ?
-
Jeśli atakuje to może być jedna z oznak wylinki. Węże są wtedy agresywne bo słabiej widzą.
-
Nie nie dawaj mu jedzenie i tak nie zje jak przechodzi wilinke. A co do tego czy wie gdzie woda jest to napewno. Napewno w nocy chodził. Mój też przez dzień nie chodzi a w nocy tak
-
wejdz na www.zwierzakip.prv.pl masz tam dużo o zbożówkach (wszystko o co pytasz) poczytaj, a co do aktywności to normalne że w dzień leżą a pełzają jak zgasnie swiatło, obie moje zachowują sie tak samo
Uprawnienia umieszczania postów