-
Węże Zbożowe
Witam,
Musimy z kolegą się Wam pochwalić mamy już węże :-)
Jednak jeden jest bardzo aktywny i bezustaninie szuka wyjścia z terrarium, natomiast drugi jest coś bardzo spokojny i siedzi cały czas w kącie ma jakieś takie oczy za mgłą. Czy to może być wylinka ???
Jak rozpoznać wylinkę u węża zbożowego ?
tz skąd mam wiedzieć, że będzię maił wylinkę ?
Pozdrwiam Marcin
Jak będę miał wolne kilisze to pokaże zdjęcia węży oraz terra które dzięki Wam tak zaprojektowałem :-)
-
Re: Węże Zbożowe
Spokojnie. Dokladnie tak sie bedzie objawiac wylinka. Za pare dni bedzie szalal jak jego kolega.
-
jakie pytanie. człowieku takie coś to powinienes wiedziec przed kupieniem weza
-
No nie wiem czy będzie szalał mój siedzi cały dzień w donicze tylko wychodzi jak nie ma nikgo pod wieczór i jak zgaszone świato jest. Mam nadzieje że z czasem to się zmieni(jak zacznę go na ręce brać)
-
Lipton Ty masz chłopakowi poradzić a nie umoralniać jeśli nie chcesz udzielać porad to poco się tu wcinasz. Apropo mętnych oczu to jest właśnie objaw wylinki i wąż jest zdrowy a po wylince też będzie aktywny. Dzisiaj nie porusza się bo poprostu słabo widzi. POZDRAWIAM.
-
To ty kupiles ze Skalara ta mloda zbozowke? Jesli tak to ile za nia dales?
-
Hmm... ja mialem podobny problem jak elian z moja guttata przez cale 6 miesiecy jak ja mialem to widzialem ja 5 razy tylko jak jej sprzatalem w terra, a wiedzialem ze zyje bo myszki znikaly , moja guttata to byl typowy przyklad outsider-a
Pozdrawiam
Nazer
-
Ja kupiłem z min Zoo w Luboniu k/Poznania.
Zapłaciłem 350zł za dwie młode zbożówki ok 40cm jeden :-)
-
Re: Węże Zbożowe wylinka
Proszę jeszcze o odpowiedzi na poniższe pytania:
Skoro ma mętne oczy to za ile będzie miał wylinkę ?
Jak długo będzie ona trwała ?
Co ile młoda zobożówka 40cm ma wylinkę ?
Co mam robić jak ma wylinkę ? (zraszać go wodą ?)
Czy mogę go brać na rękę ?
Co mam dawać do jedzenia, czy mogą to być kawałki serc kurcząt albo piersi kurcząt i w jaki sposób je podawać ?
W mini Zoo powiedzieli, że jeszcze noworodków mysi nie jedzą :-(
Pozdrawiam
Marcin
-
Bacon ja nie kupiłem w skalarze. Tamte to były takie mał sznurówki nie chciałem takiej ja kupiłem na giełdzie w Katowicach 55 cm za 110. Marcin za cene temtych byś miał 3 take jak ja i jeszcze 20 myszy do nich :-P
Uprawnienia umieszczania postów