Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 119 z 119

Wątek: zwierzęta niebezpieczne - konsultacje

Re: zwierzęta niebezpieczne - konsultacje

ale z tego co wiem, wszystkie tracą swoje toxyczne właściwości przy hodowli w terrarium, a te z odłowu chyba i tak nie są legalne :/ raczej na pewno :P

mi najbardziej sie nie widzi ten zakaz co do skorpionów.... wystarczy takie cuś do słoika włożyś i już nie ma szans na ucieczke..... duże dusiciele i krokodyle zreszta też.... mi najłatwiej zrozumieć te małe i silnie jadowite gatunki węży bo to już dtrudniej upilnowac a i jak ucieknie to mzoe też sąsiadów powybijać - bo krokodyl raczej pod drzwiami nie ucieknie :/

Wiciu ma rację, i tak urzędnicy zrobią swoje poprawki w tej liście, więc olejmy tą liste i hodujmy to co chcemy (tylko z rozwagą i pełną odpowiedzialnością)
    i tak nie będą w stanie kontrolować tego co hodujemy.

Pyton tygrysi Python molurus
    Oczywiście żeby go wykreślić czeba być ostrożny ale bez przesady mam zamiar kupić go i napewno niech będzie z listy wykreślony

POZDRAWIAM

peper
    Guest

przegiecie! ;// wykreslic morulusa! ale juz!

Lista przekazana do zaopiniowania przez PST jest jeszcze bardziej absurdalna. Różni się od listy zaprezentowanej przez dr Jarka dwoma gatunkami.
    Zapraszam do umieszczania swoich sugestii http://www.pst.org.pl/forum/viewtopic.php?t=22

Marcin .P
    Guest

morulusa i boa wykreślić !!

udszenia były ale nie w Europie i były kiedyś a nie teraz .

A poresztą urzędasy i tak zrobią co będą chciały :/

Zgadzam się z Awi, dr Robertem oraz Witoldem Borkowskim...

Ta lista jest chora... no ale czegoś takiego predzej czy pozniej moglismy się sodziewac :/ Nasze chore prawo nie istnieje od wczoraj... i cały czas sie rozwija dobijając nas jeszcze bardziej :/

Nie bede powtarzał wypowiedzi innych osob na temat wykreslania molurusow, boasow czy innych zwierzat, które bezpodstawnie znalazly sie na tej liscie poniewaz w 100% się z tymi osobami zgadzam!

Mozna by im tam podsunac kilka gatunków BARDZO jadowitych pająków ktore naprawde sa grozne dla życia zdrowego człowieka oraz kilka gatunków jadowitych wezy (juz nie bede sie wypowiadal na temat czy wszystkie jadowite weze maja byc zakazane czy np trimek ma pozostac 'wolny' ). Zrobmy wkoncu jakas liste i ją podsuńmy tym w urzedach zeby cos mieli i zeby sie zatkali... Niech mają tego warana z komodo, żarłacza białego oraz kilka dinozaurów.... Musimy coś zdziałać, bo jak bedziemy tylko siedziec na forum i niszczyc sobie nerwy z tego powodu to wkoncu 'mądrzy' urzednicy zrobią po swojemu... i nas w ten sposob wszystkich udupią na amen.......... :-/////

Ale przeciez tak jak Marcin .P (i nie tylko) mówił... urzędasy i tak zrobią po swojemu................... ://///

PRECZ Z LISTY MOLURUSY I INNE DUSICIELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZA TO WPISAĆ NA LISTĘ URZĘDASÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jeszcze ja zapomniałem tego skomentowac w tej polsce i z tym pieprzonym rządzie (u złodzieji) nie mozna byc normalnym slyszalem rowniez taki wiersz ktory jest stuprocentowa prawda oto on: policja morduje
    ksiądz molestuje
    poseł główkuje
    a prezydent cwaniakuje i to wydaje mi sie ze w ogole lista zwierzat zabronionych to naprawde wielka glupota jakiej czlowiek nie wymyslil dziwi mnie rowniez fakt taki iz dalczego polski sejm wymyslil sobie zeby zajac sie zwierzetami i cytuje "po drodze chodza cwaniaki zboczency mordercy dilerzy narkotykow"i co policja nie wezmie sie za nich tylko za ludzi zajmujacych sie terrarystyka wiec co jestw tym polskim kraju moze za niedlugoprzyjdzie nam takie cos ze bedziemy prostestowac

Uprawnienia umieszczania postów