-
zbożówka złożyła jaja - sama - pomocy
w jednym terrarium trzymam zbożówkę i boa dusiciela, myślałam że mam dwa samce, aż do dzisiaj.. patrzę a w terrarium zbożówka owinęła się wokół złożonych jaj (bez zimowania, zapłodnienia itp. bo i z kim?), już wcześniej trochę mnie zdziwiło że zbożowy nie przejawia ochoty do jedzenia, odwrotnie niż boa :-), czy ktoś może to skomentować bo nie wiem jak się w tym znaleźć....pomocy
-
Re: zbożówka złożyła jaja - sama - pomocy
Nie znam sie zbytnio na wezach, ale z tego co wiem samice skladaja czasem niezaplodnione jaja
P.S. Ja w czwartek tez bede miala wezyka
-
od kiedy ją masz, może wcześniej u kogoś innego doszło do kopulacji (sklep, hodowla) ja bym się cieszył (mam parkę dorosłych zbożówek po zimowaniu i nie chcą sie bzykać) zabierz jaja z tera do inkubatora, jak sa niezaplodnione szybko zgniją
-
Gorzej jak sie okaże że masz boa-zborzówki
-
to ja zamawiam jedna boa-zbozowke
-
jak masz krzyżówkę to jestem chętny...
-
Witaj. Moja wiedza może nie jest zbyt wielka, ale...
1. z tego co słyszałem (nie wiem na ile jest to prawdą) węże potrafią "przechowywać" w sobie nasienie nawet do kilku lat więc jeśli kupiłas już dorosłą zbożóweczkę to mogła ona być już wcześniej zapłodniona zatem polecałbym odpowiednie zadbanie o te jajeczka
2. prawdą jest (to wiem na 100%) że węże składają również niezapłodnione jaja
Pozdrawiam
Ps. Sam również hoduję zbożówkę i zgłaszam się przy okazji z proźbą...
jeśli posiada ktoś samczyka zbożówki i byłby skłonny przedstawić go pewnej damie w celach "toważyskich" to jestem gotów na propozycje GG nr. 1996873 (Jestem z Pruszkowa koło Warszawy)
-
jak ci się wyklują , to ile będziesz chciał i za ile?
PS.Rekin ma rację.
-
Daj znac za jakis czas co z tymi jajami.Jestem ciekawy czy cos sie wylegnie.
-
Skończyło się na płonnych nadziejach. Niestety jajuszka psuły się a było ich 20 sztukasów. Trzeba będzie znaleźć jej jakiegoś zbożowego towarzysza skoro jest taką kochanicą.
Uprawnienia umieszczania postów