Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: POMOCY - ZBOŻÓWKA !!!!!!!!!

Marcin01
    Guest

POMOCY - ZBOŻÓWKA !!!!!!!!!

Mam problem ,moja trzy miesięczna zbożówka zwraca (wypluwa) mysiego noworodka , dzieje się to w przedziale kilku godzin. Jaki jest tego powód , czy jest chora , prosze o pilnom odp. Dziękuje i pozdrawiam .

Re: POMOCY - ZBOŻÓWKA !!!!!!!!!

A jaka jest temp. w terra?

napisz jak ja karmisz czy przymusowo czy sama zjada a potem zwraca w jakiej częstotliwosci pokarm podajesz ilu dniowe noworodki.

Pozdrawiam

znawca nie jestem bo sam dopiero zaczynam hodowac zbozowke ale od mojego znajomego (o no juz sie zajmuje wezami kilka lat) wiem ze po karmieniu nalezy wezowi podniesc temperature w terre bo jest to bardzo wazne przy trawieniu! moze to dlatego ze masz wtedy z niska temperature?!

jadowite
    Guest

temperatura nie ma tu znaczenia , a czy jest chora to nikt przez internet nie stwierdzi, być może za duże noworodki podajesz, zrób jej głodówke 1,5 tygodnia a następnie podaj malutki pokarm o ile wąż nie wykazuje niepokojących objawów zewnętrznych, obserwuj bacznie malucha , jeżeli jego waga jest bardzo niska bedzie to prowadzic do spadku aktywnoci i osłabienia - w takim przypadku konieczna byla by interwenacja lekarza weterynarii.

pamietaj o tym aby dac wezowi spokoj po karmieniu bo jesli go bedziesz dlamsil to zwroci pokarm

Marcin Ratajczak
    Guest

Re: POMOCY - ZBOŻÓWKA trawienie

Witam, tak właśnie przeglądam te posty i zamiast pisać następny postanowiłem napisać tutaj.
    Z tą temp. w terra to racja bo choć mam węża od kilku dni to jak mu dałem wczoraj jeść to siedzi cały czas pod żarówką.

Chciałbym się spytać ile wąż trawi pokarm ? (jak długo ?)

Pozdowienia FOR @LL

Uprawnienia umieszczania postów