Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: umocowanie kabla

AgnieszkaM
    Guest

umocowanie kabla

Chciałabym jeszcze raz wrócic do tematu przewodu grzewczego. Wiem juz jaki wybrac, ale nie jestem jeszcze pewna jak najlepiej go zamocowac. Slyszałam juz rózne wersje: M.in. umieszczenie go w kanalikach wycietych w styropianie i dopiero na to ustawione terrarium, Włozenie styropianu do terra i przysypanie żwirem, ułożenie na dnie przysypanie piaskiem i zabezpieczenie szybą. Najsensowniejszy wydaje mi sie pierwszy sposób, bo wtedy ani waz ani pokarm nie ma bezposredniego kontaktu z kablem. Czy sprawdza sie w praktyce? A moze istnieje jeszcze lepsza metoda? Poradzcie mi, proszę. Czekam na opinie, z góry dzieki wszystkim.

Re: umocowanie kabla

Ja mam owinięty kabel dookoła szyby i całość jest przysypana piaskiem. Dobrze się rozchodzi ciepło z kabla. Podłoże ma temperaturę około 28 stopni. W załączniku przesyłam uproszczony rysunek.POZDRAWIAM.

AgnieszkaM
    Guest

nie chce mi sie otworzyć...

Może teraz pójdzie ten załącznik?

naimaD
    Guest

nic nie ma w załączniku!!--Brakus!:-( wyslij jeszcze raz!

AgnieszkaM
    Guest

Boje sie tylko, ze zwierze moze zakopac sie w podłoże, natknie sie na kabel zrobi i sobie krzywdę. czy to jest niebezpieczne?

A co hodujesz?

AgnieszkaM
    Guest

Jeszcze nie hoduje, ale chce kupić elaphe gutatta

z tego co wiem to ten wąż nie zakopuje się tylko chowa w różnego rodzaju kryjówki więc się nie poparzy pozatym kabel 25W nie jest taki gorący a co do myszek bo tym będziesz karmić swojego pupila to się nie martw bo one nie mają czasu na gryzienie kabla tylko zajęte są obserwacją i ucieczką przed gadzinką jeśli wąż nie interesuje się pokarmem przez około 20-30min to itak musisz ją wyjąć i wtedy znów jest spokój.

AgnieszkaM
    Guest

Dzieki za rade.

Uprawnienia umieszczania postów