-
Boa constrictor czy Epicrates cenchria cenchria
Witam od czasów małego brzdaca zbierałem i trzymałem różnego rodzaju płazy i gady pochodzenia polskiego zwierzeta te chodowałem w mieszkaniu 2 pokojowym a dokładniej w jednym małym pokoiku dlatego tez wszystkie meble były zajete przez terraria i akwaria.Trzymałem w domu nastepujace gatunki zwierzat : Zółw steowy,żółw błotny,żółw czerwonolicy,rzekotki drzewne,zwinki,traszki,kumaki,padalce,zaskronceró żnego rodzaju bezkregowce,a nawet kraby.Teraz po tych wszystkich latach nadchodzi przeprowadzka do nowego domu.Domek wolnostojacy(jednorodzinny) i ze wzgledu ze w starym mieszkaniu nie miałem tyle miejsca aby chodowac któregos z dusicieli teraz przyszedł na to moment.A mianowicie mam zamiar chodowac 2 weże tylko nie wiem jakiego gatunku czy boa constictor czy Epicrates cenchria cenchria.mam juz przygotowany plan terrarium bedzei miało wymiary 200x75x75. i teraz nachodza moje pytania jaki gatónek weza chodowa??? Nie jestem laikiem wszystkie zwierzeta które wymieniłem wyzej zyły u mnie jak w raju i zaden okaz nie padł.I jeszcze jedno pytanie z czego wykonac terrarium a mianowicie mam na mysli szkło lub sklejke kanadyjska( zrobiona jest z takich duzych kawałkow posiekanego drzewa kawałki maja wielkosc nawet do 5 cm).Prosił bym o wasze sugestie wiem ze zanudziłem na wstepie ale chciałem wam wszystko wyjasnic ; ]
Uprawnienia umieszczania postów