- Forum
- Węże
- Węże
- Pytanie - czy podczas wylinki można brać węża na ręce?
-
Pytanie - czy podczas wylinki można brać węża na ręce?
Witam!
Mam takie pytanie , czy potrzas wylinki mozna brac weza na reke .
Z Gory dzieki!!
-
Re: Pytanie - czy podczas wylinki można brać węża na ręce?
nie mozna brac weza podczas wylinki !!!!!
-
Witam!
Powinienes dac mu spokoj na czas wylinki. Biorac go na rece mozesz uszkodzic skore i wylinka nie zejdzie w jednym kawalku co utrudni mu zycie. Najwazniejsza jest odpowiednia wilgotnosc w terrarium oraz zbiornik z woda dostatecznie duzy aby mogl sie w nim caly zanurzyc.
Pozdrawiam
-
dzieki , ani razu go nie bralem na rece podczas wylinki , pytalem dlatego , ze sprzedawaca w sklepie zoologicznym , gdzie kupowlem witaminy , pytal sie jak waz , mowielem , ze dobrze i , ze tera ma wylinke . Pytal sie czy biore go na rece ,podczas wylinki , odp. mu , ze nie bo niemozna i zaczolem sie klucic z nim , bo mowil , ze powinlo sie wlasnie brac, wiec napisalem tu zeby sie dowiedziec , kto ma racja . Jeszcze raz dzieki!!
-
Nie taki djabeł straszny, w pewnych okolicznościach można wziaść na ręce węża podczas wylinki. Na przykład żeby pomóc mu zdjąć tą skórę (wylinkę).
Cześć@_@
-
Czesc wszystkim .
Na pytanie czy można brać węża na rece podczas wylinki odpowiedź jest jedna i banalna :
MOŻNA.
A czy i kiedys powinno sie brać to inna sprawa . Napewno jak go wezmiesz na rece to go nie zabijesz ani nic mu nie zrobisz jesli sie umiesz obchodzić.
-
Oczywiście że można!
Pytanie tylko po co? W tym okersie weze są najczęściej apatyczne i 'nie skore do zabaw'. Mają też mocno ograniczony wzrok.
Zdecydowanie zaleca siew tym okresie dać im spokój i spokojnie pozwolić zlinieć. Natomiast w przypadku konieczności wyjęcia węża z terra nie ma żadnych zagrożeń i czynność ta nie wpływa na wylinkowanie jak i na cokolwiek innego.
-
ja raczej odradzam gdyż wąż podczas wylinki słabo widzi
i (jeśli jest agresywny)atakuje wsztstko co mu sie poruszy w polu widzenia:)
88888888888888888
P.regius
P.molurus brivittatus
B.smithi
H.lividum
988888888888888888
-
ciekawe ja mojego wzielem i jakos ani razu nawet nie prubowal jest spokojny jak owieczka
-
Jądze że jeśli ktoś umie sie z wężem dobrze obchodzić to może sprubować pomuc swojemu pupilowie ale jeśli ktoś nie wie jak to zrobić to lepiej sie niech do tego nie zabiera bo może się to skoniczyć pogryzieniem wlaścićela i okaleczeniem węża.
Uprawnienia umieszczania postów