Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Karmienie mrozonym pokarmem..

Karmienie mrozonym pokarmem..

Witam!Mam pytanie:mimo ze mam 2 weze[pytona i zbozowke]nie wiem czygdybym im dal
    zamrozony pokarm jadly by go i czy by sie przyzwyczaily.
    Prosze o odpowiedz!
    Sauron

Re: Karmienie mrozonym pokarmem..

Sprawdź !

MOje boasy wsuwają mrożonki aż im się uszy trzęsą.

pylius
    Guest

mysle ze mrozony pokarm jest mniej wartosciowy niz zywy czy swiezo ubity i jesli ma sie mozliwosc to lepiej karmic zywym , osobiscie nigdy nie karmilem i nie mam zamiaru karmic mrozonym . Czasem wiem ze nie ma innej mozliwosci gdy ktos ma problem z dostaniem np. noworodkow .

Moim zdaniem mrożonki nie ustępują w jakiś znaczący sposób świeżemu pokarmowi, a podstawowym atutem jest wygoda w ich używaniu. Jest to oczywiście tylko moje prywatne zdanie.
    Ludzie też jedzą mrożonki (oczywiście innego rodzaju) i żyją.
    Pozdrawiam

pylius
    Guest

Tak - wlasnie nasunął mi sie przykład z mrożonkami dla ludzi np. małym dziecią sie nie podaje mrożonek itp. Ale z tego co wiem nie tracą w zasadzie wartości odżywczych - ja nie toleruje mrożonek ale żywy pokarm - tu też mam na myśli ogluszone gryzonie - bo jak już Snakes opisał - żywy pokarm stwarza duże zagrożenie dla węży, choć myszy nie trzeba sie raczej obawiać ale chomiki są bardzo agresywne (syryjskie) , szczury też mocno gryzą . Lepiej walnąć szczura czy chomika w łeb albo dać świeżo ubitego - ja tak robie właśnie z wiekszym pokarmem tego typu.

PS. w załączniku jakaś fotka z internetu ]:->>

Uprawnienia umieszczania postów