Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Ile kasy na terra dla regiusa?

Ile kasy na terra dla regiusa?

Ile trzeba wydać na terrarium dla pytona królewskiego? Oczywiście chodzi mi o terarium w którym będzie miał wszystko zapewnione i tekie z którego nie wyrośnie za jakiś czas.

pylius
    Guest

Re: Ile kasy na terra dla regiusa?

jak chcesz mu zrobic profesjonalne terrarium to wymiary powinny oscylowac w granicy 180 cm x 60 cm x 100 cm , a co tam wsadzisz zalezy od Ciebie wiec koszt jest pojeciem wzglednym tutaj.

pylius
    Guest

ale okolo 250 zl na terra z osb starczy , choc nie wiem bo za swoje terra nie liczylem ile dalem bo kupowalem wiele materialow razem .

Dzięki.

pylius
    Guest

licz ze za szyby jest cos kolo 70 zl za m2 , osb to cos okolo 19 zl za m2 wiec kosztorys samej konstrukcji mozesz oszacowac . Do tego nie wiele dodatkow - torf , basen , zarowki , termometr bo konary itd to sam skolujesz za free za lasu etc. Terra z osb wychodzi tanio , jak bedziesz robic to zrob jak najwieksze , no moze 3 m dl. to nie musi byc ;-)

pylius
    Guest

Licz ze szyby to okolo 70 zl za m2 4mm grubosci , osb ok 19 zl za m2 a do tego nie wiele dodatkow - torf , basen , termometr itd . Wyposazenie to najlepiej z lasy przytargac :-) . Jak bedziesz budowac terra to odezwij sie jak bedziesz miec z czyms problem chetnie pomoge .

pylius
    Guest

heh a ten jeden post myslalem ze sie ulotnil

otóż jak powiedział pylius wszystko zależy od dodatkowego wyposażenia
    szyby najlepiej kupowac w szklarniach przy hutach.
    np.5mm-to koszt około 52zł za m2
    a płytę osb najlepiej w sklepach typu castorama tam to wydatek żędu15złm2.ja tak płaciłem.a wiec najlepiej jest szikac po najniższych kosztach ale materiałów NAJLEPSZEJ JAKOŚCI.

Ja wole wydać więcej na pożędne terra niż kupić tanio coś co sie rozpodnie po dwóch tygodniach.

dlatego podkreślam na materiały najlepszej jakości

Uprawnienia umieszczania postów