Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Moj Boasek i Moje Tera Fotki i opis

Re: Moj Boasek i Moje Tera Fotki i opis

Wiem wlasnie chce mu zamontoewac roslinki zamowilem w biofilu ale mam probelem jakies robactwo mam do cholery w torfie i zaraz sie biore i mu wymieniam na nowy torf i myje terra

Sztuczne roslinki i bambus, można kupić w prawie każdym sklepie z artykułami ogrodniczymi, kwiaciarniach , oraz w hurtowniach oferujących sztuczne kwiaty.
    Z korą z dębu korkowego (w stanie surowym ) to już inna sprawa.
    Pytałem jakis czas temu w sklepie z korkiem ozdobnym i panelami, sprzedawcę o surowa kore , powiedział że istnieje taka mozliwość, że mozna zamuwić, ale dla 10 kawałków kory nie nieopłaca mu sie sprowadzać.A i cena nie bagatelna.

Cześć@_@

Tribel
    Guest

czego sie czepiacje, roslinki akurat dla boa nie maja znaczenia wiec jak sie podoba wlascicielowi to niech da, terrium, moze nie "artystycze" ale na pewno w 100 % funkcionalne dla weza i hodowcy

Wlasnie chce mu dac roslin jakas grote jeszcze bo pod kokosa przstaje sie miescic ;].Nie wiem jakas grote mu zrobie i wlasnie cos bym dal na tlo

dee jay
    Guest

nook.. czy ty potrzebujesz jakis fotek?

a basenik gdzie?
    boaski uwielbiają się w nich wylegiwać a i mniejszy kłopot z wylinką, rośliny daj sztuczne, żywe połamie wąż, Tribel ma rację terra ma być funkcjonalne a dopiero potem estetyka, która dla węża nie ma znaczenia,
    co do postu z nocnym ogrzewaniem to jakiej żarówki używasz? i po co?
    temp powinna spadać o kilka stopni na noc, jeżeli masz za zimno w pokoju np mniej niż 20C to tylko wtedy ma to sens, awaryjnie jak nie masz czym ogrzać terra nasyp piasku do plastykowego pojemnika (zamykanego) albo do butelki po napojach i umieść w piachu zwykłą grzałkę akwaryjną 5 -10W (nie większą), pojemnik w podłoże do terra i nie martw się o zwierzaka, całkowitej temp w terrarium to dużo nie podniesie ale wężykowi jak będzie zimmo to tam popełznie

Po 1 zarowka musi byc bez zarowki temperatura spada po 4-5 godzinach nie grzania do 16 stopni.bBasenik jest chyba ze nie widziales

Aha i powiem ci ze nie widzialem mojego boasdka w basenie ani razu widzialem tylko raz jak z niego pil i nic nigdy wiecej wiec nie wiem po co basenik ;]

Paweł Cieślicki
    Guest

Mój terz tylko pije z baseniku. Czy tak może być?

No ja tez wlasnie nie wiem .Czekamy na odpowiedzi znawcow ;]

Uprawnienia umieszczania postów