Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Pylius-terra...

Pylius-terra...

Witam...to w sazadzie sprawa do Pyliusa...ale bardzo chetnie wyslucham porad innych....chce zbudowac terra z osb...i mam pytanko....bo nigdzie nie moge dostac prowadnicy...jak rozwizaliscie ten problem? [wiem ze Pylius zrobil z osb...tylko jak?]

Tribel
    Guest

Re: Pylius-terra...

prowadnice dotaniewsz w super marketach budowlancyh !!! w toruniu sa ich setki !!!
    a co do tego jak zbudowac, obejrzyj jak jest zbudowana zwykla szafa i bedziesz wiedzial, tylko do laczenia urzyj srub, nie gwozdzi !

No to powiedz w ktorym sa....bo na razie wszedzie gdzie bylem mowia, ze nie ma.....

Tribel
    Guest

powiedzialas ze chcesz prowadnice metalowe lub plastikowe do szyb a oni powiedzieli ze nie ma ?
    jesli tak, to albo w toruniu nazywa sie to inaczej, albo zeczywiscie nie prowadzi sie tam sprzedazy takich zeczy i mozna zbic niezly interes wchodzac na rynek trounski z prowadnicami (to drugie to zart)
    MUSZA BYC W TORUNIU PROWADNICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pylius
    Guest

Jest duzy problem w kupieniu prowadnic , jak sie szklarza spytalem czy ma na sprzedaz , to odpowiedzial :
    "a co to jest"

myslalem ze walne orla , wiem wymyslilem patent bez prowadnic :

po szybami znajdują się 3 deski zlaczone razem ze soba , ta w srodku jest nizsza od bocznych np. 2 boczne maja wysokosc 15 cm srodkowa ma 12 cm . U gory terra jest podobnie tylko srodkowa deska jest nie potrzebna (na niej slizgaja sie szyby) , tylko dwie deseczki o wysokosci 2cm-5 cm . Kombinuj tak aby wymiary Ci odpowiadaly wg , Twoich upodoban .

pozdrawiam
    pylius.

Moby_
    Guest

moj szklarz sam mial prowadnice
    dam wam jedna rade:
    jak nie ma "prowadnic" to pytajcie o "szyny"

w sieci NOMI i nie tylko nazywa się to ceownik!!! 2,5m aluminiowego kosztuje 14zł

Tribel
    Guest

wlasnie, szny, ceowniki ! spytaj o to, lub opisz jak to wyglada i do czego sluzy, a pomysl pyliusa niezly, ale takie z drewna sie szybko niszcza.

Albo dwuceowniki :-)

W Praktikerze widziałem nawet aluminiowe i o różnych głębokościach.

P.

dr Robert
    Guest

Czy chodzi o takie rynienki po których przesuwa się szyby ? Jeśli tak to to są PAZY.

Uprawnienia umieszczania postów