Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Niejedzące węże

Niejedzące węże

Informacja dla osób zaniepokojonych brakiem apetytu u swoich podopiecznych, mój 3-letni samiec P.Regius pościł przez 3 miesiące. Planowałem już karmienie przymusowe, kiedy to podczas co tygodniowej próby zjadł mysz. Ostatnio zjadł kolejne 2szt więc chyba czuje wiosnę a i temperatury ostatnio są +.
    Głowy do góry!
    W załączeniu - foto po posiłku.

Re: Niejedzące węże

Mój zaczą jeść tylko po wylince, do około 2 dni po lnieniu je , a puźniej pości .

ładne foto
    moje boaski też czasem poszczą - jeden ponad dwa miechy ale to nie jest szkodliwe jak wąż ma powiedzmy ponad trzy lata, u młodych objaw
    poszczenia nie jest normalny i jest tego jakaś przyczyna (złe warunki albo choroba) i nie powinno się tego bagatelizować

Tribel
    Guest

ludzie jesli regius nie je w nocy a jest zdrowy to nie ma czego sie obawiac i nie ma poco karmic na sile ta glodowka jest naturalna gdyz w okresie zimowym regius z chlodniejszej czesci afryki ograniczaja przyjmowanie pokarmu, czest do zera i jest to zupelnie naturlane !

Andi
    Guest

Mój pyton tygrysi nie je już 13 m-cy, (2m / 4kg) wygląda tylko na wychudzonego, pije wodę, porusza sie normalnie, ma prawidłowe odruchy, jest dość silny. Na razie nie myślę o przymusowym karmieniu, jestem przekonany, że niebawem zakończy tą bardzo długą głodówkę. Dowiedziałem się, że zdarzały się takie przypadki i po czasie wszystko wracało do normy.

Andi
    Guest

Mój pyton tygrysi nie je już 13 m-cy, (2m / 4kg) wygląda tylko na wychudzonego, pije wodę, porusza sie normalnie, ma prawidłowe odruchy, jest dość silny. Na razie nie myślę o przymusowym karmieniu, jestem przekonany, że niebawem zakończy tą bardzo długą głodówkę. Dowiedziałem się, że zdarzały się takie przypadki i po czasie wszystko wracało do normy. Tribel napisał(a):
    >
    > ludzie jesli regius nie je w nocy a jest zdrowy to nie ma
    > czego sie obawiac i nie ma poco karmic na sile ta glodowka
    > jest naturalna gdyz w okresie zimowym regius z chlodniejszej
    > czesci afryki ograniczaja przyjmowanie pokarmu, czest do zera
    > i jest to zupelnie naturlane !
    >
    >

Uprawnienia umieszczania postów