-
boa dusiciel
Mam pytanie:1.Czy boa dusiciel jest lagodny.
2.Czy jest tani w utrzymaniu.
Za odpowiedzi na moje pytanie bardzo dziękuję.
-
Re: boa dusiciel
Nie spotkałem się jaszcze z agresją u boa !
są bardzo łagodne (ale musisz dużo czasu poświęcić
na oswajanie - dużo go noś) a będziesz miał wspaniałego przyjaciela!
Ja wydaję kasę praktycznie tylko na pokarm
a jak masz dobre dojćcie do taniego pokarmu to się niewykosztujesz!
-
Wydatek byl tylko dla mnie na poczatku. a tera raz na tydzien mysz za 3 zlote ja i tak jestem przygotowany na wiksze wydadki bo zarowki itd prad.wiec troche idzie ale cos ja mojemu boaskowi nie zaluje niczego
-
Miałem samice przez 3 lata i zdażały sie zachowania agresywne, syki i kąsanie. niejest to regułą ale też nie należy do rzadkości.
-
mam dwa boasy jednego już 4 lata i muszę powiedzieć że koszt utrzymania nie jest mały (napewno nie 3 zł na tydzień) !!!!
same ogrzewanie terrarium; a dorosły wymaga pomieszczenia ok 1000L
kosztuje, pokarm mam swój (własna hodowla) ale oba zjadają ok 7-8 szczórów w miesiącu; 60 cm boa jest tani w utrzymaniu ale 3m i ważący
7kg już nie )))
a co do agresywności są to w miarę spokojne węże (moje jeszcze nikogo nie ugryzły) ale to zależy od konkretnego osobnika
-
Wiesz ja takze jestem przygotowany na wieksze koszty narazie jest maly i mlody ale jak urosnie takze mu bede robic wieksze terrarium a z tym wiaza sie nastepne wydatki czyli mocniejsze ogrzewanie itd. masz moze fotosy twojego tera jak tak to daj na forum.Jesli bedzie potrzbowal wieksze koszty to tyle przeznacze
-
jestem w trakcie budowy nowego terra dla boasów z OSB (wreście mam osobny pokój tylko dla gadów ) a zdjęcia węży i pozostałych terrariów znajdziesz na mojej stronie:
www.zwierzakip.prv.pl
Uprawnienia umieszczania postów